Mühendislik Fakültesinin 40. Yıl Etkinliği

Kurulduğu günden bu yana kaliteli eğitim anlayışını daha da yukarıya taşıyan Mühendislik Fakültesi, bu yıl 40. yaşını kutluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Kasım 2016 09:49
Mühendislik Fakültesinin 40. Yıl Etkinliği

1976 yılında "Isparta Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi" adıyla kurulan ve 1976- 1977 Eğitim- Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına ait Gülkent Ortaokulu binasında İnşaat ve Makine Mühendisliği Bölümleri ile eğitime başlayan Fakülte, 40. yaşına adım attı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde Fakülte bünyesinde hizmet vermiş akademik ve idari personelin buluştuğu etkinliklerde, duygu ve mutluluk dolu anlar yaşandı. Oda Orkestrasının sunduğu müzik dinletisi etkinliklere renk katarken Üniversitemiz ile Fakülteyi sosyal ve kültürel yönden tanıtan vizyon filmleri beğeni topladı. Eski mezunların fotoğraflarından derlenen dia gösterimi ile de konuklar, eski günlerini yâd etti.

Mezunlara ve 25 yılın üzerinde Fakülteye hizmet vermiş personele “Evinize hoş geldiniz” diyerek seslenen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, anıların ve tecrübelerin paylaşılacağı etkinlikte buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek bu tür etkinliklerin kurumlarına emek vermiş bireylere bir vefa göstergesi olduğunu dile getirdi.

Mühendislik Fakültesinin üniversite- şehir bütünleşmesinde önemli bir rol oynadığını belirten Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da “Isparta’nın bir üniversite şehri olmasındaki temel nedenlerden birisi, 1976’da kurulan Mühendislik Fakültesidir. Isparta, üniversiteye çok önce alıştı. O yıllarda bir ilde Fakülte kurulması büyük bir avantajdı ve çok değerliydi.” dedi.

Öğrenci nüfusu, akademik kadrosu, kalitesi açısından da önemli bir fakülte olan Mühendislik Fakültesinin başarısını 40 yıldır bünyesinde çalışan personel ile kazandığına dikkat çeken Çarıkçı, Fakültenin akreditasyon çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek YÖK’ten kuruluş izni alan “Nanoteknoloji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü”nün gerekli alt yapının sağlanmasıyla öğrenci almaya başlayacağını müjdeledi.

Mühendislik Fakültesinin ilk senelerinde derslere giren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hocalık yaptığı yılları yâd etti.

Açılış konuşmalarının ardından Mühendislik Fakültesinin kuruluşundan bu yana idari görev üstlenmiş dekanlara plaket takdim edildi, Fakültenin 40 yıllık yolculuğundan derlenen fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı. Etkinlikte oluşturulan söyleşi masalarında katılımcılar, samimi duygularını ve gönlümüzü hoş eden hatıralarını anlattılar.

40. yıl etkinlikleri, bu akşam Barida Otel’de verilecek Coşkun Sabah konseri ile devam edecek. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.