Muhtarlar Bilgilendirildi

Muhtarlar Aile ve Sosyal Politikalar hakkında bilgilendirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2011 12:04
Muhtarlar Bilgilendirildi

Valilik Göl Toplantı Salonunda yapılan toplantıda muhtarlar aile ve sosyal politikalar müdürlüğü ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının görev ve işleyişleri hakkında bilgilendirildi.

Vali Memduh Oğuz'un başkanlığında Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Altunay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alpay Acar, merkez mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla yapılan toplantıda, muhtarlar yeni sosyal politikalar hakkında bilgilendirildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Memduh Oğuz, muhtar arkadaşlarla önemli iki birimin konularının görüşüleceğini ifade etti.

Vali Oğuz; "Vilayetimizde aç ve açıkta kalan kimse yok"

Vali Oğuz konuşmasında; "Milletlerin, devletlerin en önemli vazifelerinden biride; sosyal yardımlaşma-dayanışma ve sosyal hizmetler mevzularıdır. Medeniyet tarif edilirken, çağdaş anlayış tarif edilirken toplumların, ulusların, devletlerin sosyal yardım ve sosyal dayanışma seviyeleri bir orantı olarak alınmakta ve orada ne kadar yüksek bir düzey varsa o milletin o kadar medeni olduğu ifade edilmektedir.

Elbette bu konuda ayrılan Kaynaklar bir teşkilat tarafından sevk ve idare edilecektir. Ayrılan Kaynaklar o teşkilatlara yardımcı olan kurum, kuruluş ve kişiler tarafından tam yerine ulaştırılması hakkında yapılan katkılarla istenilen sonuç elde edilecektir. Bu manada köy ve mahalle muhtarları olarak çok büyük katkılarınız vardır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vilayetimize verdiği imkanlarla şu net bir biçimde ortaya çıkmıştır ki; vilayetimizde aç ve açıkta olan kimse yoktur… Eğer bugün bizim vilayetimizde bir kişi ben açım diyorsa bunu doğru söylemiyor… Çünkü aç bırakmıyoruz… İş konusunda bütün taleplere cevap veremiyoruz, ben işsizsim dediğinde al sana iş, hadi git çalış demiyoruz ama evimde yiyeceğim yok diyene aynı gün bir aylık yiyeceğini gönderiyoruz. Soğukta kaldım diyene de yakacağını gönderiyoruz. Bütün bunları sizlerle beraber yapıyoruz, aynı şekilde yaşlılarla ilgili, korunmaya muhtaç çocuklarımızla ilgili hizmetleri Isparta genelinde birlikte yürütüyoruz. Bu sizin dünya ve ahretinizi kurtaracak bir hizmettir.

Son dönemlerde sosyal gündemi meşgul eden kadına yönelik şiddet konusunda da müesseselerimiz vardır. Orda da sıkıntıda olabilecek olan herkese hizmet verecek imkanımız var, kapasitemiz var ve kaynağımız var.

Bu gün bu söylediğim konularla ilgili olarak arkadaşlarımız sizlere takdimde bulunacaklar" dedi.

Vali Memduh Oğuz'un açış konuşmasında sonra müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili olarak sunum yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Altunay, çocuk hizmetleri, özürlü-yaşlı hizmetleri ve kadın aile toplum hizmetleri başlıklarında açıklamalarda bulundu.

Altunay konuşmasında; "324 çocuk ailesinin yanında, 25 çocuk koruyucu aile yanında, 14 çocuk evinde her evde 6 kişi olmak koşuluyla 84 çocuğa v e 92 çocuğumuzda yurtlarda olmak üzere toplamda 525 çocuğumuza bakmaktayız.

Özürlü ve yaşlı hizmetlerinde 2225 aile evde özürlü bakım hizmeti, huzurevi bünyesinde 24 zihinsel özürlü ve 2 umut evinde 12 özürlüye hizmet verilmekte olup 217 kişiye de özürlü kimlik kartı verilmiştir" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alpay Acar sunumunda, vakıf tarafından 2500 aileye ve 550 sığınmacıya yardım yapıldığını belirtti.

Acar konuşmasında; "Vakfa ait aşevinde 950 kişiye günlük 3 çeşit sıcak yemek dağıtımı yapılmakta. Ayrıca Van'dan gelen 315 depremzedenin bütün ihtiyaçları vakfımız tarafından karşılanmaktadır.

Vakfımız ayrıca imkanı olmayan ailelerin çocuklarına nakdi eğitim yardımında bulunurken, sosyal riski azaltmaya yönelik projelere de destek olmaktadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.