Muhtarların Derdini Dinledi

Geçtiğimiz ay merkeze bağlı köy muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyen MHP’li İl Genel Meclis üyeleri Gürsan Taştekin ve Mustafa Artan bu ayda il merkezdeki mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Yayınlanma:
Muhtarların Derdini Dinledi

Teraspark Restaurantta yapılan toplantıda konuşan İl Genel Meclis Üyesi Gürsan Taştekin “biz MHP’li İl Genel Meclis üyeleri olarak sizlerin sorunlarınızı ve mahallelerimizdeki problemleri dinlenmek için bu toplantıları düzenliyoruz.

Mahallelerimizdeki sorunları direk sizlerin ağzınızdan dinleyerek, sorunların çözümü noktasında neler yapabileceğimizi belirlemeye çalışıyoruz. Sizlerin sorunlarınızı öğrenelim ve çözüm yollarını da beraberce bulalım istiyoruz” dedi.

MHP İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Artan ise İl Genel Meclisinin kamuoyunda sadece köylerle ilgili bir kurum olarak görüldüğünü söyleyerek “biz esasen Isparta İl Merkezindeki tüm kurumlardan, ilçelerdeki kurumlardan ve köylerden sorumluyuz.

Yani Isparta’daki tüm kamu kurumları bir şekilde İl Özel İdaresi ile bağlantılıdır. Ayrıca il Genel Meclisinin üyeleri sizlerinde oylarınızla seçiliyor. Yani sizin mahallenizde sağlıkla ilgili bir problem varsa bu direk bizi ilgilendiriyor” diye konuştu.

Kamu kurumlarının yapacakları çalışmalara İl Özel İdaresinden yeterli bütçeyi ayıramadıklarına dikkat çeken Mustafa Artan “Isparta’daki tüm kurum müdürleri kasım ayında gelerek yıl içinde yapmayı planladıkları çalışmaları anlatarak bizden bütçe talep ediyor. Fakat biz bu kurumların istedikleri bütçenin büyük bölümünü karşılayamıyoruz. Çünkü yeterli para Özel İdarede yok. Bu nedenle de bir mahallede her hangi bir konuda verilen hizmette aksama olduğunda gidip neden böyle oldu diye soramıyoruz” dedi.

Daha sonra muhtarlara söz verilen toplantıda Çelebiler Mahallesi Muhtarı Adnan Tunçoğlu uzun zaman önce boşaltılan ve halen ne olacağı belirlenemeyen eski Özel İdare Binasının akıbetini sordu. Tunçoğlu Isparta’nın merkezinde bu yerin ne olacağına biran önce karar verilmesi gerektiğini söyleyerek “eski özel idare binası 7 yıldır atıl vaziyette. Buranın ne olacağına ilişkin halen bir bilgi yok.

Özel İdarenin bu konuda acilen karar vererek uygulamaya başlaması gerekiyor” şeklinde konuştu. Muhtarların diğer gündeme getirdikleri konular ITKM inşaatı ve bölge hastanesi oldu. Mahalle muhtarları kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu şekildeki binalarla ilgili net kararlar alınarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdiler. Mahalle muhtarlarının bir başka sorunu ise mahallelerde sağlık ve eğitim gibi yatırımlar için kamulaştırma alanı olarak belirlenen fakat halen kamulaştırma çalışması yapılmayan alanlar oldu.

Neredeyse her mahallede kamulaştırma alanı olarak belirlenen fakat 20-25 yıldır kamulaştırma işlemi yapılamayan alanlar bulunduğun söyleyen mahalle muhtarları “kamulaştırma alanı olarak belirlenen bu alanların ya kamulaştırma işlemlerine başlanmalı yada kamulaştırma sahasından çıkarılarak hak sahipleri mağdur edilmemeli” dedi.

Halıkent Mahallesi Muhtarı Abidin Yorgancı valilikte yapılan huzur toplantısında İl Emniyet Müdürlüğünün 15 tane yeni mobese kamerası alınması gerektiği konusunda bilgi verdiğini söyleyerek “yeni alınacak mobese kameraları için sizlerden destek istiyoruz” diye konuştu.

Mahalle muhtarları birkaç mahallenin tek bir Aile Sağlığı Merkezinden hizmet almasının da sorun yarattığını söyledi. Muhtarların ASM sorununa cevap veren İl Genel Meclis Üyesi Gürsan Taştekin “aile hekimleri ortak ASM kullanmak zorunda değil. Devlet Aile Hekimlerine sağlık merkezi kiralayabilmeleri için ayrıca para ödüyor. Yani mahallenizde uygun bir yeri kiralayarak ASM açabilirsiniz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.