Muhtarlıklar Müdürlüğü Kuruluyor

Muhtarlıklar Müdürlüğü Kuruluyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2015 15:03
Muhtarlıklar Müdürlüğü Kuruluyor

Muhtarların devlete daha kolay ulaşabilmesi ve sorunlarını aktarabilmesi için www.muhtar.gov.tr uzantılı bir internet sitesi kuruldu. Sistemin yürütülmesi adına Isparta Belediyesi’nde Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulacak.

Isparta Belediyesi’ne dün eski İçişleri Bakanı Efkan Ala imzalı gönderilen yazı ile norm kadroları müsait olan belediyelere Muhtarlar Müdürlüğü kurulması için talimat geldi. Yeni oluşturulacak olan sistemle muhtarların talepleri en hızlı biçimde çözüme kavuşturulacak. Sistem üzerinden 3’er aylık dönemler sonunda rapor alınacak ve toplam talep sayısı, olumlu ve olumsuz cevap sayısı ile yerine getirilemeyen taleplerin gerekçesi Vali Yardımcısı ile Belediye Başkan Yardımcısının bilgisi dahilinde sisteme işlenecek. İletilen taleplerin sonucu sistem üzerinden takip edilebileceği gibi muhtarların mail adreslerine elektronik posta ile de bildirilecek.

MUHTAR TALEPLERİ TEK BİR SİSTEM ÜZERİNDEN TAKİP EDİLECEK
Öte yandan Ala imzalı gönderilen yazıda; ‘’Köy ve mahalle muhtarlıkları; ülkemizde demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlarından biridir. Muhtarların vatandaşlarımızın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibariyle de kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki rolü büyüktür. Bu anlayışla kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi, muhtarların etkinlik ve işlevlerinin artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla bakanlığımızda, muhtar taleplerini takip etmek ve etkin şekilde sonuçlandırmak üzere yeni bir sistem oluşturulmuştur.

SİSTEMİN YÖNETİMİNDEN BİZZAT VALİ ÖZKAN VE BAŞKAN GÜNAYDIN SORUMLU OLACAK
Buna göre; Bakanlığımızca www.muhtar.gov.tr uzantılı internet sitesi oluşturularak her muhtara bir mail adresi verilmiş olup, muhtarlar bu internet sitesi üzerinden taleplerini iletebileceklerdir. Elektronik ortamda gelen talepler, doğrudan sistem üzerinden ilgili birime yönlendirilecek, diğer yollarla bakanlığımıza ulaşan muhtar talepleri de bu sisteme kaydedilecektir. Talepler, sistem üzerinden ilgili valiliğe, il veya ilçe belediyesine yönlendirilecek, valilikler ile il ve ilçe belediyeleri bu taleplere en geç 15 gün içinde sistem üzerinden cevaplayacaklardır.

Muhtarların sistemi kolayca kullanmalarını sağlamak üzere valilik ve kaymakamlıklar tarafından destek sağlanacak, gerektiğinde valiliklerin koordinasyonunda eğitim de verilecektir. İl genelinde sistemin yönetiminden bizzat valiler ve belediye başkanları sorumludur. Her ilde vali tarafından görevlendirilen bir vali yardımcısı, büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkanı tarafından görevlendirilen bir genel sekreter yardımcısı ile diğer il ve ilçelerde belediye başkanı tarafından görevlendirilen bir belediye başkan yardımcısı sisteme sorumlu personel olarak tanıtılacaktır’’ denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.