‘Muhteşem’ Tartışma

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, bir süredir Başbakan Erdoğan tarafından gündemde tutulan “Muhteşem Yüzyıl” tartışmasında büyük bir çelişkiyi ortaya çıkartarak, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2012 11:58
‘Muhteşem’ Tartışma

Öner, 2013 Yılı Bütçesi’nin TBMM genel kurulunda devam eden görüşmelerinde yaptığı konuşmada “Plan Bütçe Komisyonunda ‘Muhteşem bir Başbakanımız var’ dedik, gitti Muhteşem Yüzyıl'a çattı. Dizinin danışmanını da Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nun yönetim kurulu üyeliğine bu hükümetçe atanmış. Bu ne çelişki” diye sordu.

Başbakan’ın tarihi gerçekleri karıştırdığına da vurgu yapan Öner, “Cehaletimi bağışlayın, Bizanslı hanımların Büyük Fatih'e ne dediğini bilmiyordum, Sayın Başbakanın konuşmasını da kaçırdım, onu da öğrenmeye çalışacağım. Keşke Bizanslı Ortodoks Papazların da ne dediğini bilebilseydik” dedi.

KANUNSUZ VE İŞLEVSİZ KURUM
664 sayılı KHK ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nun kanunsuz ve işlevsiz bir kurum haline dönüştürüldüğünü ifade eden Öner, Uluslararası Türk Dili Kurultayı başta olmak üzere Yüksek kurum tarafından gerçekleştirilen etkinliklere ilişkin çeşitli iddiaların bulunduğunu, bu durumun kurumun itibarına gölge düşürdüğünü söyledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a seslenen Öner, Yüksek Kurum Başkanı ile Yönetim Kurulu üyelerinin atandıkları güne kadar Atatürk hakkında herhangi bir çalışmaları olup olmadığının açıklanmasını isterken, Atatürk Ödüllerinin neden verilmediğine dair tatmin edici bir yanıt beklediklerini belirtti.

ATATÜRK’ÜN MİRASINA İHANET EDİYORSUNUZ
Atatürk'ün mirasıyla ayakta durabilen Yüksek Kurumun gelirlerini İş Bankası’ndan aldığını ancak sahip olduğu mevduatı farklı bir bankaya transfer ettiğini vurgulayan Öner, “İş Bankası’ndan nemalanacaksın, o bankaya, Atatürk'ün mirasına, miras bırakana ihanet edeceksin. Bu, etik bakımdan da büyük bir ayıp değil midir?” diye sordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.