Mülteci Öğrencilere Ücretsiz Otobüs Kartı

Isparta Vali Yardımcısı Tahir Demir, ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Isparta’da yaşayan mülteci öğrencilere ulaşımda kolaylık sağlayacaklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2011 17:04
Mülteci Öğrencilere Ücretsiz Otobüs Kartı

sparta Vali Yardımcısı Tahir Demir, ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Isparta’da yaşayan mülteci öğrencilere ulaşımda kolaylık sağlayacaklarını söyledi.

Demir, Valilik ve Belediye işbirliğinde uygulanacak proje kapsamında yaşları 06-18 arası değişen öğrencilere halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmaları için kart çıkartacaklarını kaydetti. Demir, “ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) olarak Isparta’da yaşayan mültecilere yiyecek, giyim ve barınma ve sağlık gibi konularda sürekli yardımcı oluyoruz. Mültecilerin birçok sorununu çözüme kavuşturduk. Ancak öğrencilerin okula gitmelerinde problem yaşadıklarını gördük." dedi.

Bu yüzden belediye ile görüşerek öğrencilere ücretsiz otobüs kartı çıkarmayı planladıklarını ifade eden Demir,  bir fotoğrafçı ile anlaşıldığını, öğrencilerin fotoğraflarının belediyeye verilerek ücretsiz biniş kartı sağlanacağını anlattı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum