Murat Demirel'e 17 Yıl Hapis Kararı

Yargıtay, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni Yahya Murat Demirel’e Egebank davasından verilen 17 yıl hapis cezasını onadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2012 15:50
Murat Demirel'e 17 Yıl Hapis Kararı

Şevket Demirel’in oğlu Yahya Murat Demirel, amcası Süleyman Demirel’in cumhurbaşkanlığı döneminde, çok genç yaşta banka patronu olarak adını duyurdu.

Egebank’ı alan ve ünlü isimlerle reklam kampanyasına girişen Yahya Murat Demirel’in bankasına 1999’da TMSF el koydu. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Demirel’i el konulan Egebank’ı “usulsüz işlemlerle zarara uğrattığı” iddiasıyla yargıladı ve mahkum etti. Teftiş Kurulu, TMSF ve BDDK’dan gelen raporlara göre usulsüz kullandırılan kredi miktarı 35 milyon lira.

Mahkeme, Murat Demirel’i banka zararlarının tümünden sorumlu tuttu ve 9 yıl süren davayı 2010’da karara bağladı. Demirel, Egebank davasından 17 yıl 6 ay hapis cezası aldı ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Demirel ile beraber banka yönetiminde görev alan çok sayıda isme de ceza verildi.

Banka zararını karşılayacak

Radikal’in haberine göre Yargıtay 7. Ceza Dairesi kararı onadı. Demirel’e hapis cezasının yanı sıra banka zararları da ödettirilecek. Demirel, Ulucanlar Cezaevi’nde 711 gün yattı. Tahliyesinden sonra Bulgaristan’a kaçan ve yakalanıp iade edilen Demirel, 2 yıl daha yattı ve tahliye edildi. Demirel’in Yargıtay’ın kararının ardından 10 yıl daha hapis yatması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.