Murat Gevrek: 'Bu Makama Hizmet İçin Geldim'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Isparta sporunun kalkınması için birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini belirterek, hedeflerini de tek tek açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2011 22:46
Murat Gevrek: 'Bu Makama Hizmet İçin Geldim'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’in büyük hedefler var. Çiçeği burnundaki Müdür, “Bu toprağın çocuğum, hizmet için geldim” diyor. Isparta spor kamuoyunun büyük umutlar beklediği isim olan Gevrek, projelerini Akdeniz Spor’a anlattı. Senirkentli olan Gevrek, başarı ve hizmet için tek yürek olalım çağrısında bulundu.

Isparta’ya hizmet aşkıyla yanıp tutuştuğunu söyleyen Gevrek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak önüne yeni hedefler koyduğunu belirterek, hizmet yolunda genç ekip arkadaşlarıyla önemli işlere imza atacaklarına inandığını ifade etti. A’dan Z’ye tüm sorularımızı yanıtlayan ve hedeflerini de açıklayan Gevrek, SDÜ’ye de övgüler yağdırdı.
İşte Gevrek’in projeleri ve hedefleri:

“-SDÜ salon sporlarında Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapılacak seviyede. Üniversite Sağlık Bilimleri Spor Bölümü her geçen gün gelişmekte. Üniversite ile işbirliği halinde olacağız. Biz onlara, onlarda bizlere destek verecek. Ayrıca antrenör katkısında da bulunabiliriz
- 60’ın üstünde branş var. Ama branşlardan bazıları arasında hiç aktif olmayanlar da var. Spor dallarını aktif hale getirip sporcu ve kulüp sayısını artırmak istiyoruz.

- Doğa anlamında Eğirdir’de kano, yelken gibi dallarda aktif duruma gelecektir. Eğirdir’e Su Sporları Merkezlerinin kurulması gerektiğine inanıyorum. Eğirdir bir cennet.

- Sporcu yetiştirmenin haricinde her aileden bir öğrencimizi okul-dershane-ev ortamı üçgeninin dışına çıkarabilmek. Lisanslı sporcu olarak ilköğretimden yükseköğretime kadar en az 1 branşla aktif olmasını sağlamak ve sağlıklı bireyler olmasını sağlamalıyız. Geleceğin sağlıklı nesillerini yetiştirmek istiyoruz.

- İnsanların dede olduğunda bile ilk başladığı sporu yapar halde olmasını sağlamalıyız. Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında ilköğretim öğrencilerine yönelik kayak ve yüzme branşlarını öğretmeyle ilgili projeler var. Bu projelerimiz tüm dallara yayılarak devam edecek.

-Ayrıca takım sporları dışında bireysel dallara da eğileceğiz.
- Davraz’a kamp eğitim merkezi kazandırılması ana hedeflerimizden.
- Milli Takımdaki sporcu sayısını artırmak istiyoruz.
- Ayrıca Davraz’ın nimetlerinden yararlanmalıyız. Davraz sadece yazın futbol, kışın kayak dallarının merkezi olmalı. Davraz kampların yanı sıra bir çok ev sahipliği yapabilecek seviyede. Ayrıca açık kapalı spor alanları yaparak şehri de hareketlendirmek istiyoruz.
- Kurumlarla işbirliğinde halinde olarak semt sahaları da yaptırmayı istiyoruz.
- Ayrıca çeşitli dallarda da milli takıma sporcu kazandırmak ve sayıyı artırma hedefindeyiz. İlimize ve ülkemize başarılar kazandıran milli sporculara sahip çıkacağımızı ve kucaklayacağımızın sözünü buradan veriyorum.
- Dereceye girenlere de malzeme anlamında da desteklerimiz olacak. Valilik, Özel İdare ve kamu kurum kuruluşlarıyla işbirliğinde halinde olarak sevk-i idaresini yapacağız.
- Tek yürek olarak Isparta sporunu kalkındıracağız.

- Ali Göral Sahası için kafamda 2 proje var. Birincisi çok amaçlı bir saha, gün boyunca cıvıl cıvıl olmasını sağlamak. Futbol sahası olması şeklinde tavsiyeler geliyor. Bu 2 düşünceden birini hayata geçireceğiz. Boş alanları hemen değerlendirip spor alanı yapacağız. Her sahanın ışıklandırılıp aktif olmasını istiyoruz.

- Atatürk Stadı ışıklandırmanın ardından önümüzdeki yaz döneminde Süper Lig ekiplerinin maçlarına konuk olacak. Özel turnuvaları burada oynatıp şehre de hareket getireceğine inanıyoruz.
- Ayrıca 2012 yılının sonunda Atatürk Stadı’nın koşu pistinin tartar olmasını planlıyoruz.
-. Yeter ki yerimiz olsun, bol bol proje götürmeliyiz.
- Isparta’nın nimetlerinden faydalanmalıyız. Federasyonlarla işbirliğinde halinde olarak büyük organizasyonların ilimize kazandırmak için çok çalışacağız.

- Ispartalı gençlerimiz için en fazla 1 branşla uğraşması için ücretsiz kurslar düzenleyeceğiz. Zaten bunları yaptıktan sonra sporcu sayısı kendiliğinden artacaktır. Sağlıklı yaşam için bu şehrin havasını soluyan herkesi spor yapmaya davet ediyorum.”

MURAT GEVREK’İN KENDİ AĞZINDAN ÖZGEÇMİŞİ:
1968 Senirkent doğumluyum. İsmi Hanım’la evliyim. Kendisi Su Ürünleri Mühendisi.
Milli Piyango Anadolu Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Asya ve Ülkü İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki Efe Bolat isminde 2 çocuğum var. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nden 1991’de mezun oldum. Aynı yıl ÖSYM’nin açtığı öğretmenlikte ilk 40’da yer aldım.

İlk görev yerim Bolu Merkez İmam Hatip Lisesi 11 Eylül 1991 yılında. Daha sonra 1993-1994’de Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda, daha sonra Batman İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda Asteğmen olarak görev yaptım. Asker dönüşü Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ve daha sonra Ankara Yeni Mahalle Yahya Kemal Beyatlı Lisesi’nde görev yaptım.

1995-2000 yılında TBMM’de Parlamento’da danışmanlık ve 2004’de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Sportif Eğitim Uzmanlığı yaptım. 2005 yılında Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine getirildim, 2 ay görev yapmıştım. 2005-2011 Yıllarında çeşitli federasyonlarda genel sekreterlik görevlerinde bulundum. 2011 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak tekrar atandım.

Ayrıca amatör fotoğrafçılar derneğine üyeyim. Fotoğrafçılık benim hobim.

Levent DOĞAN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum