Murat Gevrek 'Sağlıklı Bir Yaşam İçin Spor Yapın'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek insanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için yeni bir çalışma başlattıklarını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mayıs 2012 14:14
Murat Gevrek 'Sağlıklı Bir Yaşam İçin Spor Yapın'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek insanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için yeni bir çalışma başlattıklarını bildirdi. Spor İl Müdürü Gevrek, "Yaşam Boyu Spor adı altında 'Koşabiliyorken Koş' projesi başlatmış bulunuyoruz.
 
Yürüyüş ve koşu sonrası da vatandaşlarımıza uzman hocalarımız tarafından ücretsiz olarak kültür-fizik ve aerobik çalışmaları hizmeti veriyoruz. Tüm halkımızı Atatürk ve Milli Egemenlik statlarındaki bu çalışmalara katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Gevrek, projenin 81 ilde start aldığını belirterek şunları söyledi: "Yaşam Boyu Spor adı altında Koşa-biliyorken Koş projesini başlatmış bulunuyoruz. Koşabiliyorken Koş projesi Genel Müdürlüğümüz tarafından 81 ilde start aldı. 40 ve 45 yaş üzerindeki halkımızın daha ziyade yürüyüşe yo-ğun ilgisi var. Belli bir yaşa gelmeden düzenli spor kültürünü halkımıza aşılamak istiyoruz. Halkımızı koşmaya da alıştırmak için Koşabiliyorken Koş projesini başlatmış bulunuyoruz.
 
Isparta’da ilk olarak Atatürk Stadını pilot bölge seçtik. Afiş ve pankartlarımızı astık. Stadımızın kapılarını saat 06.00'dan itibaren açtırıyoruz. Amacımız tüm halkımızın sabah saatlerinden itibaren yürüyüş ve koşu yapmalarını sağlamak istiyoruz.
 
Stadımızda düzenli spor yapan in-sanlarımız var. Koşu veya yürüyüş yapan insanlarımızla konuşuyoruz. Onlara koşu veya yürüyüş öncesi, yürüyüş sonrası 08.30-09.30 arasında kültür-fizik, Streching-plates-Step aerobik yapabileceklerini söyledik. Bununla ilgili malzemeleri aldık. Konuyla ilgili personellerimizi görevlendirdik. Yürüyüş ve koşu sonrası 70-80 vatandaşımıza uzman hocalarımız tarafından kültür-fizik, Streching-Plates-Step aerobik çalışmaları yaptırılıyor.
 
Milli Egemenlik Stadında da aynı çalışmalar var. Uzman hocalarımızın nezaretinde ve müzik eşliğinde aynı çalışmalar yapılıyor. Gerek Atatürk Stadında, gerekse Milli Egemenlik Stadında uzman hocalarımızın nezaretinde başlattığımız kültür-fizik ve Step aerobik çalışmaları için vatandaşlarımızdan ücret alınmamaktadır.
 
Yani bu hizmetleri ücretsiz olarak halkımıza veriyoruz. Halkımız bu konularda çok istekli. Biz bu çalışmayı haftada 3 gün olarak başlamıştık. Ama vatandaşlarımız her gün olsun istediler. 6 güne çıkartıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.