Murat Göğebakan Vefat Etti

Sanatçı Murat Göğebakan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Temmuz 2014 14:29
Murat Göğebakan Vefat Etti

Uzun süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Bağcılar'daki Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde yaklaşık 10 gündür yoğun bakımda tutulan Göğebakan, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

KALBİ DURDU

Göğebakan'ın vefat ettiği hastaneden yapılan yazılı açıklamada, "5 yıl önce lösemi teşhisi konulan Murat Göğebakan lösemi ve solunum yetmezliği sebebiyle 10 gündür hastanemizin yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Bu sabah saat 08.45'te lösemiye bağlı ani kalp durması sonucu hayatını kaybetti" denildi.

CENAZE NAMAZI YARIN

Murat Göğebakan’ın yarın Fatih Camii’nde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacağı açıklandı.

GÖĞEBAKAN, EN SON AK PARTİ İSTANBUL İL TEŞKİLATI'NIN İFTAR YEMEĞİNDE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ.

MURAT GÖĞEBAKAN KİMDİR

Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968'de Adana'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlayan Göğebakan, 1986'da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi.

Göğebakan, üniversite eğitiminden sonra Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Bu yıllarda Dergah eğitimi alan, gitar dersleri veren Göğebakan, 1995'e kadar Adana'da kaldı.

Sanatçı, albüm çalışmaları için geldiği İstanbul'da 1996'da "Ben Sana Aşık Oldum" adlı albümünü çıkardı ve büyük ilgi gördü. Kral Tv Video Müzik Ödülleri Töreni'nde "Yılın şarkısı", "En iyi söz", "En iyi beste", "En iyi rock" ve "En iyi çıkış yapan" kategorilerinde aday gösterilen Göğebakan, "En iyi çıkış yapan erkek sanatçı" ödülünü aldı.

Göğebakan, daha sonra "Sen Rahatına Bak", "Tek Suçum Seni Sevmekmiş" ve "Merhaba" isimli albümlerini çıkardı.

Sanatçı, 2002'de piyasaya sunduğu "Ayyüzlüm" adlı albümüyle MÜYAP'ın "En Çok Satan Albüm Ödülleri"ne layık görüldü. Göğebakan, daha sonra çıkardığı "Yaralı" ve "Sana Olan Aşkım Şahit" isimli albümleriyle başarısını devam ettirdi.

"Hasan'dan Olma Hatice'den Doğma Murat Göğebakan" adlı bir kitap da yayımlayan Göğebakan, 2010'da kan kanserine yakalandı. Son olarak 2012'de "Aşkın Gözyaşları" albümünü çıkaran Göğebakan, bir süredir tedavi görüyordu.

BAŞBAKAN DUA İSTEMİŞTİ

Göğebakan'ın "Uzun Adam" şarkısını hediye ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 Temmuz'da sanatçıyı evinde ziyaret etmişti.

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçim kampanyası çerçevesinde 9 Temmuz'da Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitabında, Murat Göğebakan için dua istemişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.