Murat Ülker Kakaoya Sahip Çıktı

Murat Ülker'in patronu olduğu Yıldız Holding, dünyanın en büyük kakao üreticisi olan Fildişi Sahilleri'ndeki kakao üreticilerinin hayatını iyileştirmek için kolları sıvadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2014 12:50
Murat Ülker Kakaoya Sahip Çıktı

Dünya kakaosunun yüzde 40'ını Fildişi Sahilleri üretiyor. Batı Afrika'da bulunan Fildişi Sahilleri, son 10 yıldır siyasi ve ekonomik zorluklarla boğuşuyor. Bölünme tehlikesi doğuran iç savaşı 2011'de bitiren Fildişi Sahilleri artık yaralarını sarmaya çalışıyor. Bu süreçte, Galatasaray forması giyen Fildişi Sahilli Didier Drogba büyük çaba gösteriyor. Drogba geçen yıl ülkesinde bir altın madenine ortak olarak kalkınma çabalarına maddi destek vermişti.

KAKAO ÜRETİCİLERİNE ÜLKER DESTEĞİ
Yıldız Holding ise dünyanın 3 büyük çikolata üreticisi ile birlikte sürdürülebilir ülkede kakao üretimine destek olmak için harekete geçti. Yıllık ortalama 29 bin ton kakao kullanımıyla Türkiye'nin en büyük kakao kullanıcısı olan Yıldız Holding, 2014 yılı boyunca Fildişi Sahili'ndeki kakao üreticilerinin yaşam ve çalışma koşullarını iyileştirmeye çalışacak. Murat Ülker, konuyla ilgili Twitter'da, "Fildişi Sahili'ndeki kakao üreticilerini örnek çiftlikler kurarak destekliyoruz" açıklamasını yaptı.

FRANSIZLARLA BİRLİKTE
PACTS (Kakao İzlenirliği ve Sürdürülebilirliği için Üretici Birliği) programının sponsoru olan Yıldız Holding, 2014'ün ilk yarısında, Fildişi Sahili'nde içilebilir su erişimi olmayan seçilmiş 8 merkeze yatırım yapılacak. Sondaj yapılacak noktalar, her bir merkezde 100 ile 4.000 kişiye temiz su sağlayacak. Sponsorluk kapsamında, 15 kurutma merkezine güneş aydınlatma sistemleri kurulacak. Güneş panelleri sayesinde binaların hem iç hem dış aydınlatması yapılacak. Ayrıca elektrikli aletler günlük 7 saat edilebilecek. Böylece güvenlik seviyesi ve gece çalışmalarındaki görüş alanı artacak.

SEYŞELLER'İ PAYLAŞTI
Batı Afrika'daki Fildişi Sahilleri'ne destek veren Murat Ülker, bu ay içinde Afrika'nın doğusundaki Seyşel adalarındaydı. Ülker adalardaki doğal yaşama ilişkin fotoğrafları Instagram hesabından takipçileriyle paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.