Mursi'ye Destek Açıklaması

Mısır’da ordunun yönetime el koymasına Isparta’da kurulan Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu’ndan tepki geldi. Düzenlenen basın açıklamasında Mursi’nin yanında olduklarını belirten platform üyeleri darbelere karşı olduklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2013 16:12
Mursi'ye Destek Açıklaması

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından bazı çevreler tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Isparta’da kurulan Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu düzenlediği basın açıklamasıyla Mursi’nin yanında olduklarını dile getirdi.

PLATFORMDA KİMLER VAR?
Kültürevi Derneği, İlkeli Gençlik ve Çocuk Derneği, Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Isparta İmam-Hatipliler Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından oluşturulan platform Özel İdare Binası Parkı alanında açıklama yaptı. Açıklamayı platform adına Isparta İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Celal Atasoy yaptı.



BUNLAR ACIKINCA KENDİ YAPTIKLARI PUTLARI YER
Atasoy, ''Mısır tarihi boyunca yapılan ilk özgür seçimlerde halkın iradesiyle seçilen Hürriyet ve Adalet Partisi adayı Muhammed Mursi, Mısır cuntasının yaptığı darbeyle devrildi. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin üzerinden henüz bir yıl geçmiş olmasına rağmen, kendisinden imkânsızı başarması istenen ve ülke içinden ve dışından her yönüyle baskı altında tutulan Mursi’ye karşı başlatılan “temerrüt” kampanyası iki günün sonunda ordunun yönetime el koyması ile sonuçlandı. Ulusal ve uluslararası iktidar odaklarının işbirliği ile Cumhurbaşkanı Mursi ev hapsine alınırken, İhvan-ı Müslimin Hareketinin liderleri ve birçok üyesi tutuklandı. Şu anda Refah sınır kapısı ve Filistin’e giden tüneller ordu tarafından kapatılmış bulunmaktadır. Mısır Devlet başkanlığına da Anayasa Mahkemesi Başkanı M. Adlî Mansur’u atadılar ve anayasa üzerine yemin ederek görevine başladı. Bu ne büyük çelişkidir ki hem anayasayı rafa kaldırdık,darbe yaptık diyeceksiniz hem de anayasa üzerine yemin edeceksiniz! Bunlar kendi elleri ile yaptıkları putları acıkınca yiyen atalarının dininin takipçileridirler” dedi.



İSLAMCI PARTİLER İTİBAR KAZANIYOR
Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da İslamcı partilerin itibar kazandığını ve bu durumdan hegomonik güçlerin rahatsızlık duyduğunu ileri süren Atasoy, “Son iki yıldan bu yana Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yaşanan ayaklanmaların gittikçe İslamileşmesi, ve özgür bir ortamda yapılan seçimlerde İslamcı partilerin itibar kazanması, hegemonik güçlerin rahatsızlığını gittikçe artırıyordu Birbirine paralel olarak gelişen Türkiye Brezilya ve Mısır’daki olaylar gösteriyor ki , egemen güçlerin en büyük yalanı demokrasidir. Onlar açısından demokrasi sadece kendi istedikleri seçildiğinde meşru bir tercih biçimidir. Daha bir yıl önce yüzde 52 oy alarak seçilen bir Cumhurbaşkanına hiçbir hukuki ve siyasi meşruiyet gözetilmeden “sen artık bu ülkenin cumhurbaşkanı değilsin” denebiliyor. Yaklaşık 60 yıllık bir diktatörlük döneminden çıkmış Mısır halkı Nasır’ı Sedat’ı ve en son olarak Mübarek’in uygulamalarını gördü ve bu baskı ve sindirme politikalarını bizzat yaşadı. Yine aklı darbelere dönük çalışanlar seçimle başaramadıklarını silahlı güçlerden bekleyenler kendilerine şunu sormalılar: Şayet Mübarek döneminde olsaydı bu şekilde bir kalkışma durumunda başlarına ne gelirdi? Ne olursa olsun Mursi gitsin şeklinde bağırarak toplandıkları Tahrir kan gölüne döner miydi? Dönmez miydi? Henüz bir yıldır Mısır’ı yöneten Mursi’nin oluşturduğu “özgürlük ” ortamının darbe için kullanılması iddialarının haksızlığının ispatı değil midir? Türkiye’de çok defa gördüğümüz Meclis’in üstünde uçurulan savaş uçakları, anayasanın askıya alınması, meclis ve siyasi partilerin kapatılması, kurulması planlanan özel mahkemeler, yasaklı siyasilerin listesi gibi haberler el-Ahram gibi gazeteler aracılığıyla bir korku filmi havasında Mısır’da da senaryolaştırılıyor” diye konuştu.



GEZİ PARK OLAYLARINA GÖNDERME
Açıklamasında Türkiye’deki Gezi Park olaylarına da değinen Atasoy, “Son Taksim olaylarında da görüldü ki, hegemonik güçler demokrasi masalını yeniden yazmak ya da yepyeni bir demokrasi tanımı yapmaya çalışıyorlar. Halkın iradesinin yansıması olarak görülen seçimleri yeterli görmüyor ve demokrasi bir “uzlaşma” rejimidir diyerek kim seçilirse seçilsin, bizimle uzlaşsın ve bizim ilkelerimize göre hareket etsinler demek istiyorlar. Zira onlar hiçbir zaman adaletten hoşlanmıyor, zulüm ve baskıyla, kan ve göz yaşı akıtarak ayakta duruyorlar. Müslümanların demokratik yollarla elde ettikleri sadece bir yıllık yönetimlerine tahammül edemeyenler acaba kendilerine bunca yıldır tahammül etmek zorunda olan Müslümanların düşüncelerini, duygularını ve ruh hallerini anlayacaklar mı?” diye sordu.



ULUSALCI VE KEMALİSTLERİ DE ELEŞTİRDİ
Isparta İmam Hatip Hatipliler Derneği Başkanı Celal Atasoy açıklamasında Ulusalcı ve Kemalistleri de hedef alarak “Türkiye’deki gazete ve televizyonlarda Mısır’daki Müslüman Kardeşler ve Selefilerin askeri darbeyle devrilmesi için tertiplenen provokatif sokak eylemlerinin nasıl övüldüğüne bir bakalım. Sadece Ergenekon-Balyoz cuntalarıyla isimleri özdeşleşmiş ulusalcı-Kemalist sınıfların, en az onlar kadar liberallerin de Mursi’ye verilen muhtıra karşısında ne kadar da sevinip heyecanlandıklarını göreceğiz.'' dedi.
Bu açıklamanın ardından İlahiyatçı Yazar Ramazan Tamer Büyükküpcü, katılımcılarla birlikte yaşananlar adına bir dua yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum