MÜSİAD Büyüyor

MÜSİAD, 68. İrtibat noktası olan Afyonkarahisar Temsilcilik açılışını gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2013 12:36
MÜSİAD Büyüyor

Açılış için düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Afyonkarahisar Valisi, MÜSİAD üyeleri ve bölge halkı da katıldı. Törende mehteran takımı da sahne aldı. Açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temsilciliğin hayırlı olması temennisinde bulunurken, MÜSİAD’ın Muş’taki temsilcilik açılışının ardından 5 yıllık kalkınma programı hazırladığını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, seçim döneminde mali disiplinden taviz vermeden ancak, küçük ve orta ölçekte işletmeleri de kendi rüzgârına terk etmeyen ve tüketimi körüklemeyen bir politika sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

BÜYÜME YÜZDE 4 OLUR
Tören sonrası düzenlenen “Gala ve Afyonkarahisar” şube açılış töreninde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, büyüme konusuna değindi. 3. çeyreğe bakıldığında 15 çeyreklik kesintisiz büyümenin devam edeceği öngörüsünde bulunan Olpak, “Eylül ayındaki yüzde 5,8’lik sanayi üretimi artışını da göz önünde bulundurarak, büyümeyi yüzde 4 bandında öngörüyoruz” dedi.

FED KARARI TAHTEREVALLİ DEĞİL
Olpak, FED kararlarının tek başına Türkiye için bir tahterevalli olmadığını belirterek, “Ekonomimiz, FED kararlarının muhtemel etkilerini savuşturacak dinamiklere sahiptir” dedi. Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 2014 yılından itibaren, iki yıllık bir seçim dönemine girildiğini hatırlatan Olpak, şu önerilerde bulundu:“Bu dönemde, Ekonomi yönetiminin, mali disiplinden taviz vermeyen, ama, özellikle küçük ve orta boy işletmeleri de kendi halinde rüzgârlara terk etmeyen, tüketimi körüklemeyen, ama 2012'de olduğu gibi iç piyasayı daraltmayan bir ekonomi politikası sürdürmesi gerekmektedir. Bunlarla beraber 2014 yılında Türkiye, ekonomisinde, tekrar özel sektör yatırım harcamalarının rolünü arttırması da gereklidir” dedi.

EROĞLU: “HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
MÜSİAD’ın Afyonkarahisar’da açmış olduğu şubeden dolayı çok memnun olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hem bakanlık olarak hem de hükümet olarak projelere destek vermeye hazır olduklarını açıkladı. Konuşmasının Bakan Eroğlu’na, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, kendi adına dikilmiş olan bir fidan sertifikası verdi.

Müsiad Afyonkarahisar Temsilcilik açılışına Isparta Temsilciliği 20 kişiyi aşkın bir ekiple katılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.