MÜSİAD Mart Ayı İşsizlik Raporu

MÜSİAD Mart Ayı İşsizlik Raporu

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2017 13:11
MÜSİAD Mart Ayı İşsizlik Raporu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart dönemi işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre işsizlik geçtiğimiz aya göre 0,9 puan azalarak Mart’ta yüzde 11,7 oldu. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bugün açıklanan işsizlik rakamları ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

Değerlendirmede şunlar kaydedildi;

“Bugün açıklanan işsizlik rakamlarındaki gerileme gelecek için olumlu bir tablo çiziyor. Buna göre işsizlik geçtiğimiz aya göre 0,9 puan azalarak Martta yüzde 11,7 oldu. Yılın ilk 3 ayında istihdamda sağlanan artış ise yaklaşık 817 bin oldu. Yalnızca Mart ayında önceki aya göre sağlanan artış 533 bini buldu. Bu artışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde ilan edilen İstihdam Seferberliği çağrısının ve hükümetimiz tarafından alınan önlemlerin bir sonucu olarak görüyoruz. Bu bağlamda istihdam seviyesindeki artışın Nisan ve Mayıs aylarında da devam etmesi bekliyoruz. İstihdam artışı demek, ekonomik olarak çarkların daha fazla dönmesi, daha fazla üretim, daha fazla katma değer ve kalkınma hızının artması demektir. İş dünyası olarak güçlü bir Türkiye ve sürdürülebilir bir kalkınma için üretmenin öneminin altını bir kez daha çizmek istiyoruz. MÜSİAD olarak, üreterek büyümeye devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.