MÜSİAD Tahriklerden Rahatsız

MÜSİAD Isparta İl Temsilcisi Selim Özkutlu, üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Özkutlu, son günlerde dikkat çeken tahriklerden rahatsız olduklarını kaydetti.

Yayınlanma:
MÜSİAD Tahriklerden Rahatsız

Müstakil İş Adamları Derneği, Başkanı Selim Özkutlu, “MÜSİAD olarak, her fırsatta, ülkemizde, huzur ve pozitif istikrarın devamından yana olduğumuzu ifade ettik etmeye de devam edeceğiz.

Bu noktada, ülkemizde özellikle son günlerde yaşanan bazı olayları endişe ile takip ediyoruz. Olayları değerlendirirken her şeyi birbirine karıştırmamalı ancak birbiriyle ilgisi olabilecek konularıda göz ardı etmemeliyiz. 1,5 yıldır devam eden ve hepimizi memnun eden Çözüm Süreci devam ederken, aniden lokal olarak alevlenen şiddet olaylarından son derece rahatsızız. Şiddetin yeniden başladığı bir dönemde, İran Cumhurbaşkanı’nın ülkemizi ziyaretiyle manidar bir şekilde çakışan, Türk Bayrağımızın bir askeri birliğimiz içinden indirilmesi tahrikini de hiçbir şekilde kabullenmemiz mümkün değildir.

Son olarak ve yine aynı dönemde IŞİD’in Devletimizin Musul Başkonsolosluğunu basarak, Başkonsolosumuz dahil bir çok yetkilerimizi ve bunun yanı sıra farklı yerlerdeki vatandaşlarımızı da kaçırması, son derece vahim ve kabul edilemez bir saldırıdır.

Öncelikli temennimiz kaçırılan Başkonsolosumuz dahil tüm vatandaşlarımızın bin an önce salimen kurtulmalarıdır. Bir başka temennimiz bütün bu yaşananların kabil edilemezliği yanı sıra aynı dönemde yaşanmasının bir tesadüf sınırı içinde olmasıdır.

Son temennimiz ise bütün bu yaşananların ülkemizi sonu belirsiz bir sürece çekebilecek gelişmelerin yaşanmaması, ayrıca sorumluların gerektiği şekilde cezalandırılmasıdır” dedi.

GÜL VE MERMERLE İLGİLİ BAKANA RAPOR SUNDUK
Geçtiğimiz günlerde Van’da düzenlenen 86’ncı Genel İdare Kurulu’na katıldığını anlatan Özkutlu, “Geçtiğimiz günlerde Van’da düzenlenen 86. Genel İdare Kuruluna Isparta’yı temsilen katıldım.

Van’da düzenlenen genel idare kurulunun konuğu Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı oldu. Isparta’yı ilgilendiren 7-8 maddelik bir rapor hazırladık Bakanımıza da sunduk. Ayrıca sunum yapma fırsatı da oldu. Bunlardan bir tanesi gülün desteklenmesi ile ilgili bir talebimiz vardı. İkincisi malumunuz mermer oldukça bölgemizde değer kazanmakta buradaki talebimiz ise işlenmiş mermer ithalatına kota ve yüksek gümrük vergisi konularak yerli firmaların rekabet gücünün artırılması yönünde oldu. Üçüncü talebimiz elmaya ihracat iadesi yardımı verilmesi yönünde oldu. Dördüncü talebimiz halı ihtisas gümrüğünün Isparta da hizmet vermeye devam etmesi yönünde oldu. Beşinci talebimiz ise Ahilik etkinliklerinin İl Ticaret Müdürlükleri yerine Esnaf ve Sanatkârlar koordinasyonunda yapılması yönünde oldu. Altıncı talebimiz ise Isparta İl Ticaret Müdürlüğünün alt yapısının iyileştirilmesi yönünde oldu. Yedinci talebimiz ise Isparta Gümrük Müdürlüğü bünyesinde ki tır parkı ve antrepo yapılması oldu. Sekizinci maddemiz Isparta Süleyman Demirel Havalimanına gümrük bürosu açılması konusunda bir talebimiz oldu” dedi.

PROJESİ OLMAYAN İŞE BAŞLAYAMAZSINIZ
Diğer taraftan ilk basın toplantımızda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan beyin katılımı ile Elazığ’da ülkemizdeki tüm illerin katılı ile Sayın Bakanımızla gerçekleştirilen genel idare kurulumuz vardı. Burada biz 4 tane konuyu tespit etmiştik. Önemli olan konulardan bir tanesi de Isparta Antalya karayolunu duble yol haline getirilmesi yönünde bir çalışma idi. Hepimizin malumu Dereboğazı olarak bildiğimiz bu yol ile ilgili önemli gelişme oldu. Şuanda aradaki 80 km proje çalışmaları başlatıldı. Bildiğiniz gibi 12 km gidiş ve dönüşteki 12 km zaten yapılıyor. Aradaki 80 km proje çalışmaları başlatıldı. Projesi olmayan hiçbir işi başlatamazsınız bununda çalışmalarında bize destek olan başta Sayın Bakanımıza, Karayolları genel müdürümüze, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, bürokratlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA ISPARTA DAVETİ
Ayrıca MÜSİAD temsilciliğimizin resmi açılışını yapmadık tam net bir program olmamakla birlikte 27 Haziran Cuma günü Avrupa Birliğinden Sorumlu Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bey ve Genel Başkanımız Nail Olpak beyinde katılımları ile Isparta MÜSİAD temsilciliğimizi açmayı planlıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.