MÜSİAD'dan Erdoğan'ın Ekonomi Mesajlarına Destek

MÜSİAD'dan Erdoğan'ın Ekonomi Mesajlarına Destek

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2017 18:59
MÜSİAD'dan Erdoğan'ın Ekonomi Mesajlarına Destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şube Başkanı Selim Özkutlu, yaptığı açıklamada, Kasım 2019’da yürürlüğe girecek olan yeni yönetim sistemine kadar çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gereken 2 yıllık bir “fırsat dönemi” bulunduğunu ifade etti.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın Kongre’de ekonomi alanına ilişkin temas ettiği noktaları oldukça önemsediklerini vurgulayan Özkutlu, açıklamaların reel ekonomiyi sürdürülebilir şekilde canlandırmak için kararlılık mesajı verdiğini söyledi.

Özkutlu, şunları kaydetti:

“MÜSİAD olarak 2012 yılında hazırladığımız ‘Orta Gelir Tuzağı’ adlı raporumuzda vurguladığımız gibi, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşabilmesi için Sn. Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği yapısal reformları ve uzun vadeli politikaları muhakkak gerçekleştirmesi gerekiyor. 2023 yılında kişi başına düşen gelirde 25 bin dolara, ihracatta ise 500 milyar dolara ulaşabilmemiz için mevcut teknoloji ve üretkenlik seviyemizi daha üst noktalara taşımaya, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını daha fazla teşvik etmeye, finansal araçlarımızı çeşitlendirmeye ve imalat sanayisinde dışa bağımlılığı azaltmaya ihtiyacımız var. Bütün bunların yolu, hızlı ve son derece etkin bir karar alma mekanizmasının tesis edilebilmesinden geçiyor. Yeni yönetim sistemini bunun başarılabilmesi için çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.