MÜSİAD'tan İŞ-KUR ve SGK'ya Ziyaret

MÜSİAD Isparta Şubesi, Başkan Selim Mustafa Özkutlu ve beraberindeki heyet ile beraber İŞ-KUR İl Müdürü ve SGK İl Müdürünü makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2014 18:06
MÜSİAD'tan İŞ-KUR ve SGK'ya Ziyaret

İlk ziyaret İŞ-KUR İl Müdürlüğünde gerçekleşirken, ziyarette konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hüseyin Ergin,Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “insan kaynağının geliştirilmesinin desteklenmesi” ile ilgili programlar ve faaliyetler ile İş ve Meslek Danışmanlığı sisteminin işleyişi, işverenlerin İş ve Meslek Danışmanlarınca sunulan hizmetlerden nasıl yararlanabilecekleri hakkında bilgiler verildi.

6111 sayılı Torba Kanun ile ilave istihdama getirilen sosyal güvenlik prim desteğiyle ilgili teşvikler hakkında da bilgi veren İŞ-KUR İl Müdürü Hüseyin Ergin; “Bu yasayla işverenlerin yaratmış oldukları ilave istihdam neticesinde işe aldıkları işgücünün İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından karşılanması ve mesleki eğitim belgesine sahip olması halinde daha uzun sürelerde prim desteğinden yararlanacaklar” diye konuştu.


Ergin, işgücüne nitelik kazandırmayı amaçlayan “Uzmanlaşmış Meslek Eğitim Merkezleri” (UMEM) projesi ile tecrübe kazandırmayı amaçlayan İşbaşı Eğitim Programları hakkında da MÜSİAD Yönetim Kuruluna bilgi vererek, bu programlar sayesinde birçok vatandaş iş ve meslek sahibi olurken, işgücünün niteliğinin geliştirilmesi ve üretimde verimliliğin arttırılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Daha sonra heyet halinde SGK İl Müdürü Mustafa Durgut'u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan SGK İl Müdürü Mustafa Durgut ise, "SGK adı altında tek çatı altında birleşmesiyle, hem sağlık hem de sigorta ayağımız var. Çalıştığımız insanlardan biri de iş adamlarıdır. Kamu kurumları içinde teknolojiyi en iyi safhada kullanan kurumların başında SGK gelmektedir. Karşılıklı diyalog ve istişare çerçevesinde, kurumsal olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. MÜSİAD gibi Sivil toplum örgütleri bizleri daha ileri noktalara taşımak için faydalı olacaktır" dedi.

Ziyaretlerde karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, değerlendirmelerde bulunan Müsiad Isparta Şube Başkanı Selim Mustafa Özkutlu ise, İŞ_KUR ve SGK'nın çok önem arz eden iki kurum olduğunu ve iş hayatıyla ilgili önemli gelişmelerin değerlendirildiğini belirtti.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.