Mustafa Aytaç Yeniden Güven Tazeledi

Isparta Diyabet Cemiyeti Başkanı Mustafa Aytaç Güven Tazeledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2011 15:40
Mustafa Aytaç Yeniden Güven Tazeledi

Türk Diyabet Cemiyeti Isparta Şubesinin 12. genel kurulu yapıldı. Kuruluşundan beri Başkanlık görevini yapan ve aynı zamadan Isparta Diyabet Cemiyeti kurucusu olan Mustafa Aytaç, tekrar başkanlığa seçildi.

Mustafa Aytaç yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Sanayileşme il toplumda refah seviyesi artmakta, insan ömrü uzamaktadır. Refahın artması ile insanlar daha çok ve dengesiz beslenmekte ve daha az hareket etmekte, şişmanlamaktadır.

Diyabet hastalığı yaşam kalitesini azaltmakta, bozmakta, organ kayıplarına neden olmaktadır. Diyabette hasta tedavisi devlete büyük maddi harcamalara sebep olmakla birlikte ekonomi ve zaman kaybına neden olmaktadır.

Türkiye’de ilk diyabet hastanesini kuran, fakat bazı maddi ve manevi engeller nedeni ile diyabet hastanesi olarak çalışamayan hastanemiz, Ispartadaki duyarlı hekimlerimizin teşebbüsü ile SEDECE HEKİMLERDEN oluşan ve Diyabet Cemiyetininde içinde bulunduğu bir işletme şirketi kurarak hastanemiz faaliyete geçirilmiştir. 4 yıldır Isparta’da en iyi hizmet veren özel hastane konumuna gelmiştir.

Diyabet etkinlikleri çerçevesinde, Ispatamızda şeker – tansiyon – obesite taraması yapıyoruz. Alınan sonuçlara göre şeker, tansiyonu yüksek olan hastaları takip ve tedevi için cemiyetimize başvurmalarını söylüyoruz. Başvuranların kontrol ve tedavileri Özel Isparta Davraz Yaşam Hatenesinde yapılmaktadır.
Sosyal güvencesi olmayan, 10 vatandaşa strip, insülün ve ilaç yardımında bulunduk.

15 Öğrenciye Yüksek Öğrenim Bursu Veriyoruz.

Isparta Diyabet cemiyeti tarafından bu yılda 15 öğrenciye yüksek öğrenim bursu vermeye devam ettiklerini belirten Aytaç; Halkımızın diyabet konusunda bilinçlendirilmesi amacı ile diyabet konulu uyarıcı ve öğretici büyük boy afişler bastırdık ve tüm ile bazında bunları yayınladık.

Yine hastenemizde laborotuvar tetkikleri ile muayene edilmiş 40 diyabetli hastaya göz ameliyatı yapılmıştır. Ayrıca 26 diyabetli safra kolesitit, 64 obezli kadın doğum, diyabetli 6 ortapedi, 43 diyabetli üroloji ameliyatları yapılmış hastene masraflarından % 50 – 60 oranında indirim yapılmışıtır.

6780 diyabetle hasta dahileye polikliniğinde muayene sonucunda, 703 diyabetli hasta yatışı yapılarak tedavileri sağlanmıştır.

Cemiyetimizin ana amacı daha aktif olmak ve daha çok diyabetli hastaya ulaşmaktır” dedi.

Yapılan seçimden sonra Ecz. Mustafa Aytaç tekrar cemiyet başkanı olurken yönetime şu isimler girdi. Dr. Birol Şaşin, Dr. Tahsin Minkar, Dr. Tuna Esin ve Dr. Asuman Esin ile denetim kurulu üyeliklerine Necati Şahin, Ülkü Metin ve Hasan Özbek seçilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.