Mustafa Ceyhan Sordu; Kim Bunlar?

Mustafa Ceyhan Sordu; Kim Bunlar?

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2018 16:09
Mustafa Ceyhan Sordu; Kim Bunlar?

CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, SDÜ İlahiyat Fakültesi’nde görev yapan Arap asıllı akademisyenleri kast ederek “Ispartalılar üniversiteye hoca bile olamıyorlar. Evet, üniversitelerde yabancı akademisyenler olur ama bu Arap asıllı akademisyenler kim?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, gazetecilerle bir araya geldiği basın toplantısında SDÜ’nün Arap asıllı akademisyenlerini gündeme getirdi.

Ceyhan, İlahiyat Fakültesi akademik kadrosunun fotoğraflarının ve isimlerinin yazılı olduğu bilgisayar çıktılarını göstererek “Kim bunlar?” diye sordu. Ceyhan, “Evet üniversitelerde yabancı akademisyenler olur. Amerikalı, İngiltereli, Fransız akademisyenler olur. Ama bir fakülteyi Arap asıllı akademisyenlerle doldurmak ne demek?” dedi.

Ceyhan, “Ispartalılar kendi üniversitelerine hoca bile olamıyor. Gidip Arap asıllı akademisyenlerle dolduruyorlar üniversiteyi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum