Mustafa Gürkan Kapılarını Erken Açtı

Isparta’da Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi 9.Sınıf Uyum Programı projesinde pilot okul seçildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2014 14:10
Mustafa Gürkan Kapılarını Erken Açtı

İlkokul ve orta okula yeni başlayan öğrencilere uygulanan uyum programı Ortaöğretim genel müdürlüğü ve UNİCEF’in yeni projesi ile Liselerde de uygulanmaya başladı. Isparta’da Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi 9.Sınıf Uyum Programı projesinde pilot okul seçildi.

Araştırmalardan elde edilen bulgulara göre, sınıf tekrarı yapan öğrencilerin % 74’ü 9. sınıf öğrencileri ve 9. sınıfta okul terk edenlerin oranı % 28’dir.

Uyum Programının amacı arkadaş edinme, yönetici ve öğretmenlerle tanışma, okulu tanıma, okul kuralları, yönetmelikler ve hizmetlere ilişkin bilgilenme/bilinçlenme, kaygı ve stresin azalması, akademik gelişimin desteklenmesi, okula uyum sağlama konularında yarar sağlamak olarak belirlendi. Öğrencilerin çoğunda, 9.sınıfa başladığında yoğunlukla yaşanan duyguların heyecan, tedirginlik, yalnızlık ve sıkılma olduğu görülmüştür. Ayrıca çekingen olan öğrencilerin okulun ilk günlerinde daha fazla zorluk çektiği tespit edilmiştir. Öğrenciler yeni ve farklı bir ortamda bulunmaları, tanıdıkları arkadaşlarının olmaması nedeniyle okulun ilk günlerinde zorlandıklarını belirtmişlerdir. Öğrencilerinin tanıdığı arkadaşlarının olmaması ve yabancı ortamda bulunmanın yanı sıra, öğretmenlerle hiç etkileşime girmemiş olmaları, okul, okulun birimleri, eğitim sistemi ve okul kuralları hakkında bilgi sahibi olmamaları gibi faktörler de öğrencilerin okulun ilk zamanlarında sıkıntı yaşamalarına neden olmuştur. Bu amaçla MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen 9. Sınıf Uyum Programı: 1) Veli ve öğrencinin okula ilişkin bilgilendirilmesi;

2) Uyumu kolaylaştıran becerilerin kazandırılması ve

3) Akademik ve mesleki gelişimin desteklenmesi olarak belirlenen üç temel alan ve bu alanlara ilişkin geliştirilen öğrenci ve veli etkinliklerinden oluşan bir program olarak uygulanmaya pilot okul Mustafa Gürkan Anadolu Lisesinde 10 eylül Çarşamba günü veliler ve öğrencilere Uyum Programını başlattı. Okul rehber öğretmeni koordinasyonunda, 9. sınıf rehber öğretmenleri tarafından, diğer branş öğretmenlerinin de desteği ile uygulanacak olan Program, eğitim öğretim yılı başlamadan önceki hafta 3 yarım gün uygulanacak şekilde tasarlanmıştır.

Program ve etkinliğe katılan veli ve öğrencilerden edindiğimiz bilgilere göre programın gayet etkili olduğu, öğrencilerin de okula başlama arifesinde endişelerinden bir nebze olsun kurtuldukları belirlendi.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum