Mustafa Karataş Peygamberimizi Anlattı

Her yıl 14 – 20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Isparta’da tüm hızıyla devam ediyor. Isparta Belediyesi de Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde bir program gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2013 16:39
Mustafa Karataş Peygamberimizi Anlattı

Önceki akşam saat 20.00’de başlayan programa konuşmacı olarak Kanal 7 Televizyonunda ‘Muhabbet Kapısı’ isimli program yapan İlahiyatçı Akademisyen Doç. Dr. Mustafa Karataş katılırken, İlahi Sanatçısı Sedat Uçan da söylediği ilahilerle programa katılanları coşturdu.

Programa; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Daire Müdürleri, İl Müftü Yardımcısı Mahfuz Ata, İl Vaizi Gökmen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa ilgi o kadar yoğundu ki, izleyici vatandaşlar salona sığmayınca programı dışarıdan takip etmek zorunda kaldılar.

Akşam programından önce Doç. Dr. Mustafa Karataş Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Kısa bir görüşme sonrası geleneksel hale gelen Mimar Sinan Cami çeşmesinden akıtılan bal şerbeti etkinliğine katıldılar. Belediye Başkanı Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, İlçe Başkanı Ramazan Pala ile yönetim Kurulu üyeleri yanı sıra Mustafa Karataş, ve Sedat Uçan’da eşlik etti. Bal şerbetinin tarihçesinin de anlatıldığı programı TRT ayrıca canlı yayınladı. Mehteran gösterisi eşliğinde programa katılanlar Mimar Sinan Cami çeşmesinden akıtılan bal şerbetinden içtiler.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kutlu Doğum Haftası içinde olduğumuzu belirterek; “Bu kutsal günleri iyi değerlendirmeliyiz. Bilindiği gibi bu yıl Peygamber Efendimizin doğumunun 1442. yıldönümünü kutluyoruz.

Bu yılın konusu ise insan onuru. Peygamberimizin insanlara verdiği değer ve onları onurlandırması tüm insanlığa yüce bir değer kazandırmıştır. Onun onurlu yaşam tarzını, güzelliklerini, doğruluğunu hayatımızda örnek almalıyız. Ben, bu Kutlu Doğum Haftasını önemsiyorum ve haftayı en iyi şekilde ihya etmek için bu programı düzenledik. Programımıza ilginin son derece büyük olduğunu görüyorum. Bu beni fazlasıyla memnun etmiştir.

Bilindiği gibi Mustafa Karataş Hocamız, geçen yılın son günlerinde davetimiz üzerine Isparta’ya gelmiş ve Kültür Sarayında bir program yapmıştı. Kendisine o zaman bunu saymadığımızı ve tekrar beklediğimizi söylemiştik. Sayın Hocamız da söz vermişlerdi ve bugün sözünü tutarak ilimize tekrar geldiler. Kendilerine ve programımıza katılan herkese teşekkür ediyor, Kutlu Doğum Haftanızı kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptıkları bu programların Isparta’daki salon sıkıntısını bir kez daha ortaya koyduğunu da belirterek, şehre büyük bir konferans salonu kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Programda daha sonra sahneye ilahi Sanatçısı Sedat Uçan geldi. Uçan, söylediği ilahilerle adeta izleyenleri mest etti. Yaklaşık 10 ilahi söyleyen Uçan, daha sonra sahneye İlahiyatçı Akademisyen Mustafa Karataş’ı davet etti ve programı aynı televizyon konseptinde devam ettirdiler. Mustafa Karataş da konuşmasında Peygamber efendimizin hayatından örnekler anlattı.

Peygamberimizin hayatında çok önemli üç şeyi yaptığını dile getiren Karataş konuşmasında; “Gül Şehri Isparta’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Daha önce de gelmiştim bu şehre ve şimdi de buradayım. Bilindiği gibi gül Peygamber Efendimizin sembolüdür. Isparta gülü ile üretilen gülsuyu da yıllarca kutsal mabedimiz olan Kabe’yi yıkamıştır.
Peygamberimiz insan onuruna büyük önem verirdi.

Onun için ben bugün size onun ahlakından 3 cümle ile bahsetmek istiyorum. Bunlardan birincisi Peygamberimiz hayatında kendi için değil başkası için yaşadı. İkincisi asla yalan söylemedi. Üçüncüsü ise Dünya ile ahret arasındaki dengeyi mükemmel şekilde kurdu. İşte bu üç unsuru yerine getiren Peygamber efendimizin hayatını kendine örnek edinmiş demektir. Onunla yaşayanlar ise Cennetle müjdelenmiştir” dedi.

Programın sonunda Belediye Başkanı Günaydın programa katılan gerek Mustafa Karataş gerekse Sedat Uçan’a birer Isparta Halısı ve Isparta Gül Ürünleri paketi hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.