Mustafa Sarıgül Camii Açılışına Katıldı

Şişli Belediyesi tarafından restore edilen Halil Rıfat Paşa Camii, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Sarıgül, "Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini ilgilendiren konuların iç politika malzemesi yap

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2011 16:15
Mustafa Sarıgül Camii Açılışına Katıldı

Restorasyonu 13 ayda tamamlanan Halil Rıfat Paşa Camii'nin açılışı, dualar eşliğinde gerçekleştirildi.
 
Törende hazır bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, vatandaşlarla birlikte namaz kıldı. Sarıgül, cami çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) veto kararını kaldırmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Sarıgül, "Ben olayı iki açıdan değerlendiriyorum. Birinci açıdan çok üzüldüm. Çünkü böylesine önemli konuda halkın geleceğini ilgilendiren konuda bir adaylık süreci var. Keşke böyle bir kaos kesinlikle yaşanmamış olsaydı. Çünkü düşünceleri erteleyerek bastıramazsınız. Halkın gücü çok başka bir olaydır" dedi.

Sarıgül, seçim barajının düşürülmesi gerektiğini de belirterek, "Bütün siyasi partiler bir araya gelmeli, bu ulusal ve önemli bir konudur. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini ilgilendiren konuların iç politika malzeme yapılmaması lazım. Şu andan itibaren seçime giren, parlamentoda bulunan veya bulunmayan bütün siyasi parti genel başkanları bir araya gelmeli. Seçim bittikten sonra 12 Haziran'dan sonra parlamentonun yapacağı ilk iş siyasi partililer kanunu ve seçim kanunu değiştirmektir. Önce siyasi partiler kanununun değişmesi lazım" diye konuştu.

Milletvekillerini halkın seçmesi gerektiğini söyleyen Sarıgül, şunları söyledi:

"Bu sistemde genel başkanlara yakın olan, genel merkezlere yakın olanlar milletvekili seçiliyor. Yani 550 milletvekilinin 28 tanesini genel başkanlar atamalı. Türkiye de barajların mutlaka demokratik hale gelmesi lazım. Siyasi parti genel başkanları şimdi bir çağrı yapsınlar desinler ki; barajları düşürmeliyiz. Seçim sistemini ve siyasi partililer konunu yeni baştan gözden girmeliyiz. Demokrasiye inanalar barajların önündeki engelleri kaldırırlar. Siz herhangi bir fikri, düşünceyi barajlar koyarak yok edemezsiniz. Bir iş ne kadar kapalı kalırsa o kadar problem vardır. Açın o fikri kaldırın barajları, herkes halka gitsin, düşüncelerini söylesin ve gerçekten halkımız o yurttaşları takdir ediyor olursa onları da seçsinler ve siyasi görevleri yapsınlar."

Sarıgül, YGS'deki şifre iddialarının ardından iktidar ve muhalefet arasındaki tartışmalara da değinerek, "Her iki tarafın da bu sözleri gönülden söylemediğini düşünüyorum. Taksim'de yürüyen gençler bizim evladımız. Oraya gelmek isteyen 5 bin genç de bizim evladımız. Bizim görevimiz gençlerimizi kucaklamak. Biz bunları seçim öncesi söylenmiş sadece mikrofon heyecanı olarak değerlendirmek istiyoruz. Bunları seçim öncesi söylenmiş heyecanlı laflar olarak değerlendirmek istiyoruz. Ne Sayın Devlet Bahçeli, ne de Sayın Başbakan bunları yürekten söylememiştir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.