Mustafa’ya Başkan Günaydın Sahip Çıktı

SDÜ'de işine son verilen down sendromlu Mustafa Özbayrakçı'ya Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın sahip çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2014 16:44
Mustafa’ya Başkan Günaydın Sahip Çıktı

Dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’la tanıştıktan sonra SDÜ’de taşeron şirket aracılığıyla işe başlatılan Down sendromlu Mustafa Özbayrakçı, 1 hafta önce ilginç bir gerekçeyle “Engelli olduğu için” işten çıkarılmıştı. Mustafa’ya bugün Belediye Başkanı Günaydın sahip çıktı ve işe yerleştirdi.

Dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta mitinginde Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’la tanışan ve yardım isteyen 22 yaşındaki Mustafa Özbayrakçı’ya Erdoğan sahip çıkmış ve ilgilenilmesi için Vali’ye talimat vermişti.

Akabinde Mustafa Özbayrakçı SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu tarafından “Başbakanımızın emaneti” diyerek SDÜ’de işe alınmıştı.

Taşeron şirket aracılığıyla işe yerleştirilen Mustafa Özbayrakçı, daha önceden de bilinmesine rağmen, SDÜ’deki işinden Engelli olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Bugün, Elele Derneği’nde bir basın açıklaması yapan Mustafa Özbayrakçı’nın annesi Nebahat Özbayrakçı, yaşadıklarını şöyle anlattı; “Bizi geçen hafta Pazartesi günü SDÜ’den Zümrüye Irlayıcı hanım aradı. Üniversiteye gittik. Şirket yetkilisi ve Zümrüye hanım bana İş Güvenliği gerekçesiyle Mustafa’nın orada çalıştırılamayacağını söyledi. Ve işine son verdiler.

Biz bunun ardından Cumhurbaşkanımıza faks çektik. 1 haftadır oradan henüz bir cevap gelmedi” dedi.

Oğluna yapğınaları asla kabullenmeyeceğini kaydeden anne SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'na o zaman "bunu reklam amaçlı yapıyorsanız kesinlikle yapmayın şeklinde uyarmama rağmen o günkü açıklamalarını bütün basın biliyor. birlikte üniversiteyi gezdiler, kucaklaştılar. Oğluma iş verdiler. O gün oğlumun özürlüolduğunu bildikleri halde bugün özürlü diye işine son vermelerine ahlaki bir şey, ne de vicdani. Bir gencin hayalleriyle, umutlarıyla oynadılar" dedi.

Mustafa’nın ve ailesinin feryadına ise Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın cevap verdi. Başkan Günaydın, Mustafa’ya Isparta Belediyesi’nde iş vereceğini açıkladı.

Başkan Günaydın’ı makamında ziyaret eden Mustafa ve ailesi, Başkan Günaydın’a duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Başkan Günaydın burada yaptığı açıklamada “Mustafa, Başbakan’ın talimatıyla SDÜ’de işe yerleştirilmişti. Bir şekilde işten çıkarılmış. Birileri talimatla iş yapıyor. Bizde talimat verilmeden yapıyoruz” dedi.

Mustafa’nın Belediye’de işe alınacağını 3 gün önce rüyasında gördüğünü dile getiren Başkan Günaydın, “Yardıma muhtaç ailelere bakım birimi oluşturduk. Bu sen 5. Yılı olan oğuz ata derneği hakkında da bilgi veren Günaydın “Maddi sıkıntılardan okuyamayan çocuklarımıza da yardımcı oluyoruz” dedi. Okuyamayacak olan çocuklarımızı yıldız haline getiriyoruz.
Yerleştirdiği işte herkese örnek olacağına inanan Günaydın “Verdiğimiz işi layıkıyla becerebilecek birisi Mustafa. Ben gayet iyi çalışacağından eminim” dedi.





Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum