Mutlu Çocuk Mutlu Gelecek

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan Mutlu Çocuk Mutlu Gelecek projesi kapsamında çalıştay düzenlendi.

Yayınlanma:
Mutlu Çocuk Mutlu Gelecek

Hem fizyolojik hem psikolojik açıdan sağlam nesillerden yetiştirmeyi hedefleyen projenin ilk çalıştayı geçtiğimiz gün Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Proje hakkında bilgilen veren Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, “İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak görevimiz; birinci basamak sağlık hizmetleri, koruyucu sağlık hizmetlerinin koordinasyonunu ve sunumunu sağlamak olmakla birlikte, ilimize yararlı olacak sosyal boyutlu projeleri Sayın Valimizin emirleri ve önerileri doğrultusunda tespit ederek öncülüğünü yapmak da görevlerimiz arasındadır.

İlimizde Halk Sağlığı Müdürlüğünün kuruluş gününden beri tüm çalışmalarımızın ve projelerimizin oluşmasında, yönlendirilmesinde, kontrol ve takibinde bizzat Sayın Valimiz desteklerini hiç esirgememiştir. Bundan dolayı Sayın Valimiz Memduh OĞUZ’a saygılarımızla teşekkür ediyoruz.

Bu günkü projemiz “Mutlu Çocuk Mutlu Gelecek” olup, proje kapsamındaki çalışmalarımız İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı’nın da desteği alınarak muhteşem bir ekip çalışması yapılmıştır.

Projede Amaç: İlimiz ilköğretim okulları anasınıfında ki ve birinci sınıflardaki sosyal iletişim sorunu olan çocukların ana sınıfı öğretmenleri ve rehber öğretmenleri aracılığıyla tespit edilerek, ailelerinden onam alınarak, İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün kontrolünde çocuk psikiyatrisi uzman doktorlara ve psikologlara yönlendirilerek tedavi ve takip sürecini sağlayarak, varsa sorunlara yönelik çözüm üretmektir. (boşanmış anne-baba çocuğu, madde ve alkol bağımlısı anne-baba çocuğu, maddi durumu çok yetersiz anne-baba çocuğu veya çevresel faktörler, genetik faktörler vs. )

Hedefimiz; yaşamın erken yıllarında tespit edilmiş sosyal iletişim sorunlu çocukların; doğru yönlendirme ve desteklenme ile ülkemiz geleceğini; hem fizyolojik hem psikolojik açıdan sağlam nesillerden oluşmasını sağlamaktır.

Öncelikle İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idari amirleri, öğretmenleri, proje çalışanları, uzman psikiyatri doktorları, psikolog, sosyolog ve çocuk gelişim uzmanlarının katıldığı ilk çalıştay Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılmıştır.

Çocuk psikiyatrisi uzman doktorlarının kontrolünde çocuk gelişim uzmanı ve psikologların destekleriyle öğretmenlere eğitim amaçlı slayt sunum hazırlanması yapılmıştır. Çocuk psikiyatri uzmanı Uz.Dr.Ahmet ŞENSES tarafından değerli öğretmenlerimize sosyal iletişim sorunu olan çocukların tespitinde gerekli olan veriler ve ön bilgilendirme toplantısı Halk Sağlığı Müdürlüğümüz eğitim salonunda yapılmıştır.

Milli Eğitim Müdürlüğünden beş pilot ilköğretim okul adı istenmiş olup (Merkez İstiklal Anaokulu, Merkez İbrahim Şener Anaokulu, Merkez Fatih Anaokulu, Merkez Halıkent Anaokulu, Merkez TOKİ Akkent Anaokulu), bu okul öğretmenlerine konu ile ilgili eğitimler başlanmıştır. İlimizde totalde 182 ilköğretim okulu bulunup, % 99 unda okul öncesi eğitim mevcuttur. (İlimizde 319 anaokulu öğretmenimiz, 124 rehber öğretmenimiz mevcuttur.)

Eğitim almış öğretmenler, sınıflarındaki sosyal iletişim sorunu olan çocukların ailelerinden onam formu alınarak, İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz Ruh Sağlığı Şube Müdürlüğüne yönlendirilerek, psikolojik danışma merkezimizdeki psikolog ve çocuk gelişim uzmanımızın ön değerlendirmesinden sonra Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinde çocuk psikiyatri uzmanı doktorumuza veya SDÜ Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalına yönlendirilecektir.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ilgili şubelerimizce çocuk ve ailenin sorunlarına yönelik çözüm çalışmaları sürdürülecektir. Müdürlüğümüz kontrolünde tespit edilen çocukların tedavi ve takiplerinin kontrolü bizzat yapılacaktır.

Kurumlar arası işbirliği ile yürüttüğümüz bu projede bizden desteklerini esirgemeyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.