Mutsuzluğu, Mutluluğa Dönüştüreceğiz!

Mutsuzluğu, Mutluluğa Dönüştüreceğiz!

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2015 17:04
Mutsuzluğu, Mutluluğa Dönüştüreceğiz!

CHP Milletvekili aday adayı Mükerrem Selçuk, yaptığı ziyaretlerine kırsal özellikle işsizlik ve kendi ürünlerinin değerlendirilmemesiyle ilgili sıkıntılar dile getirildiğini belirterek; 'Toplumdaki mutsuzluğu mutluluk haline dönüştürebilecek yasalar üstünde çalışmalar yapılması gerekiyor" dedi. CHP'de ön seçime sayılı günler kaldı. Bu anlamda aday adayları son turlarını atarak üyelere kendilerini ve yapabileceklerini ifade ediyorlar. Bunlardan biri olan Mükerrem Selçuk, bugüne kadar yapağı ziyaretlerin bir özetini geçti.

CHP SEÇMENİ BİZİ GÖRDÜĞÜ İÇİN ÇOK MUTLU

Partisinde uzun sünedir ön seçim yapılmadığı için üçetek ve kırsala ziyaret adamında bile gidilmediğini, üyelerin en çok buna sevindiğini belirten Mükerrem Selçuk, "Bu durum partili olan insanlara özgüven kazandıracak. 18 aday adayı yanşıyor. Kendi istedikleri adaya oy verecekler. Önceden böyle bir şey yoktu. 1980 sonrası olan sosyal demokrat yapılanmasından atamayla belirleniyordu. Ön seçim üyelerimize olumlu katkılar sağlayacak. Siyasetçinin vaat verebilecek çok şeyi yoktur diyorum. Bugün de aynı düşüncedeyim yarın da aynı düşüncede olacağım. Vaat edebileceğim tek şey halka yakın bir insan olmam. İnsanların iş takibinde olmalıyım. Çözümsüzlükle ilgili şeylerde çözüm üretmek gerekiyor. Dün düğününde, ölümünde vardık, yarın da olacağız. Siyaset değerleriyle ilgili kısımda da kamu görevlisinin çıkardıkları zorluklarda telefonla değil yerimle gelerek çözüm üreteceğiz,' dedi.

TOPLUMUN ALIŞTIRDIĞI BÎR MİLLETVEKİLİ TİPİ VAR

Günümüzde alıştırılmış bir milletvekili tipi olduğuna dikkat çeken Selçuk, 'Milletvekili iş takip eder. Milletvekili iş bulur. Köyde yol eksikse yol yaptıracağım vs der. Genelde bu ülkede işsizlik yaygın. Okumuş işsizler ordusu var. Bir yerde rastladık. 10 yıl önce Eğitim Fakültesi'ni bitirmiş halen atanamamış öğretmen adayı var. Aile masraf ediyor, devlet masraf ediyor ve diploma veriyor ama iş yok. Bu toplumun kanayan yarası. Diğer siyasetçi de tamam ben seçileyim buluruz diyor. Oysaki bulamaz. KPSS var. Devletin belirlediği kriterler var. Ancak farklı alanlarda devlet memurları değerlendirilebilir diye konuştu.

EN ÇOK İŞSİZLİKLE İLGİLİ ŞİKAYET ALDIM

Öte yandan ziyaretlerinde en çok işsizlikle ilgili şikâyet aldığını belirten Selçuk, "Ayrıca ekonomikle ilgili sıkıntılar var. Kırsal kesimdekiler mazot, gübre patlarından ve kendi mimlerinin değerlendirilmemesinden şikâyetçiler. Sosyal devlet işsizliği ve şikâyet edilen değerlere de çözüm bulmalı. Toplumdaki mutsuzluğu mutluluk haline döniiştürülebilecek parlamentoda yasalar üstünde çalışmalar yapılması gerekiyor. Ama halktan kopuk değiliz. Sivil Toplum Kuruluşları sorunları dile getirmeli şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.