Müze Açılışında İktidara İnce Mesajlar

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi açılış töreninde zaman zaman hükümete ince siyasi mesajlar da verildi. İşte o törenden kısa kısa notlar...

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2014 18:42
Müze Açılışında İktidara İnce Mesajlar

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nin açılışında Türkiye'nin tüm renkleri bir araya geldi.

AK Parti'den CHP'ye, MHP'den Demokrat Parti'ye tüm siyasi partiler üst düzeyde temsil edildi.

Ancak, törende zaman zaman iktidara da ince siyasi mesajlar verildi.

Özellikle CHP Milletvekili ve sanatçı Tolga Çandar'ın türküler arasında yaptığı kısa konuşmalarda verilen mesajlar dikkat çekti.

Öte yandan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nin tanıtım videosunda da özellikle müzede Demirel'i eleştiren bazı karikatürlere yer veilmesinden yola çıkarak günün siyasi iktidarına göndermelerde bulunuldu.

Demirel'in konuşmasında da satır aralarında ince mesajlara yer verildi.

TÖRENDEN NOTLAR

*
Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nin açılışı, müze ve külliyenin karşısında açık bir alanda yapıldı. Meteorolojinin yağmur uyarısı nedeniyle açılış için alana büyük bir çadır kuruldu. Fakat çadır, töreni izlemek isteyenlere yetmedi. Yüzlerce kişi ayakta kaldı, girişlerden töreni izlemeye çalıştı.

* Açılış töreni aynı zamanda dev ekrandan çadırın dışında da yayınlandı. Demirel'in çok sayıda hemşerisi töreni bu ekrandan takip etti. Açılışa gelenlere Demirel ailesi kavurmalı nohutlu pilav, helva ikram etti.

* 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, daha önce açıklandığı gibi saat 12.00'de tören alanına geldi. Demirel'in korumaların desteğiyle ayakta alana girişi sırasında izdiham yaşandı. Tören izdiham nedeniyle uzun süre başlatılamadı. Kürsüden çok sayıda anons peşi sıra yapılarak, hem basın mensuplarının platformu boşaltması, vatandaşların ise koridorlardan arka sıralara doğru ilerlemesi istendi.

* Açılışa CHP Muğla Milletvekili, sanatçı Tolga Çandar ise türküleriyle katıldı. Çandar, "Bu ülke için kişisel çıkarlarını düşünmeden bu ülke için çok şey yapmış kişilere Ege'de 'Efe' diyoruz. Bir dediği iki dediğini tutmayan, bir yerde başka öteki yerde başka konuşanlara 'efe' demiyoruz. Sevgili Efe'm, sizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

* Çandar, "Müzede Sayın Demirel'in karikatürleri dikkatimi çekti. Birileri kendisiyle ilgili eleştirel karikatürleri çizenleri mahkemeye veriyor, dava açıyor, birileri de o karikatürleri evinin duvarlarına asıyor" dedi.

* Açılışta mini bir konser veren keman sanatçısı Canan Anderson ise sahneye çıkmadan önce kendisine Süleyman Demirel'in Türkçesi 'Seni seviyorum' demek olan Fransızca Lara Fabian'ın 'Je T'aime' parçasını çok sevdiğini söylediklerini belirterek şarkıyı onun için çaldı.

* Açılışta 1 Kasım'da doğum gününü kutlayacak 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel'e erken doğum günü kutlaması yapıldı. Törene katılan herkes alkışlayarak Süleyman Demirel'in doğum gününü kutladı.

* Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nin açılış töreninin kapanışı da izdihama sahne oldu. Süleyman Demirel ve kardeşi Şevket Demirel'in açılış kurdelesini platformdan birlikte keserken yoğun ilgi nedeniyle platform için 'çökme tehlikesi' uyarısı yapıldı. Platformda Ankara Kulübü ve Demokrat Parti'nin şapka hediyelerini de kabul eden Süleyman Demirel'i sahnede kutlayan ilk isim ise MHP Genel Başkanı Bahçeli oldu.

* Sanatçı İbrahim Tatlıses ve Ergenekon davasının sanığı İstek Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan törene çelenk gönderdi. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev açılışa kutlama mesajı gönderdi.

* Jandarma ve Polisin aldığı geniş güvenleri dikkat çekerken, güvenlik güçlerinin titiz ve hassas çalışmaları herhangi bir olumsuz durumun önüne geçti.

* Açılışta basın dünyasının önemli isimleri de yer aldı. Aydın Doğan, Ertuğrul Özkök, Can Ataklı, Sabahattin Önkibar, Tayfun Talipoğlu, Saygı Öztürk, Fikret Otyam gibi isimler dikkat çekti.

* Program sunucusu Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in mesajını okurken Azerice ifadeler nedeniyle okurken bir hayli zorluk çekse de başarılı bir sunum gerçekleştirdi.

* Törende Süleyman Demirel'in hayatını anlatan bir belgesel izletildi. Belgeselde Demirel'in rahmetli eşi Nazmiye hanımla ilgili anlatımlar yapılırken Süleyman Demirel'in gözleri doldu.

* Süleyman Demirel, tören alanına girerken 'eski günlerdeki gibi' "Baba..." sloganlarıyla karşılandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum