Müze’nin Çevre Düzenlemesi Yapılıyor

30 Ağustos’ta açılması planlanan Etnografya Müzesi’nin bir yandan cehpe giydirmeleri yapılırken bir yandan da çevre düzenlenmesi de yapılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2013 11:42
Müze’nin Çevre Düzenlemesi Yapılıyor

Binanın etrafından bulunan ve görüntü kirliliği oluşturan binalar yıkılırken, ortasından geçen çayda müzenin görüntüsüne uygun şekilde dizayn ediliyor.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da fırsat buldukça inşaat alanında incelemelerde bulunuyor ve yetkililerle toplantı yaparak inşaatı en ayrıntısına kadar ilgililerle görüş alışverişinde bulunuyor. Günaydın önceki gün de yine inşaattaki çalışmalar hakkında bilgi almak ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek için inşaat alanını gezdi. Çevre düzenlemesi ile ilgili gerekli talimatları verdi.

İnceleme sonrasında Günaydın basına da kısa bir açıklamada bulunarak, İnşaatın kabasının bittiğini artık ince ayrıntılara geçildiğini belirterek çevre düzenlemesine de geçildiğini söyledi.

Günaydın, “Etnoğrafya müzemizin şu anda son aşamasına yaklaştık. Artık son dizaynlarını gerçekleştiriyoruz. Etnograya müzemizin üzerinde bulunduğu dere gördüğünüz gibi çok kötü görünmektedir. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz dönem çayımızın üzerinde yeni bir dizayn yapmıştık. Çaydaki dizayn bizim yaptığımız kadarı ile kalmış hiç kimse taş üstüne taş koymamış. İşte çayımızdaki düzenleme yine bize nasip oldu.

Çay boyunu yeniden düzenliyoruz. Bu düzenleme müzemize uygun şekilde gerçekleştiriyoruz. Çay boyumuzdaki kaplamayı orijinal ve turistik olması için özen gösteriyoruz. Kaplamayı yapan ustalarımızın tamamı belediyemiz personelinden oluşmaktadır. Bugünden itibaren de çevresindeki görüntü kirliliğini kaybetmek için neler yapabiliriz onunla ilgili burada bir toplantı gerçekleştirdik” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum