Naci Yoldaş CHP'den Aday Adaylığını Açıkladı

CHP’de milletvekili aday adayları gündeme gelmeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2011 11:01
Naci Yoldaş CHP'den Aday Adaylığını Açıkladı

Orman Mühendisi Naci Yoldaş’ta Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısı ile 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde aday adayı olduğunu belirtti.

Yoldaş, 1974 yılından beri partinin içinde bulunduğunu belirterek, Türkiye’yi yönetmeye talip olduğunu ve bunun için CHP’ye üye olduğunu aktardı.

Naci Yoldaş, milletvekili sıralamasını üyelerin belirlemesini isteyerek, üyelerin önüne sandık konulmasını istedi.

Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Yoldaş şunları söyledi: “1957 Isparta ili Senirkent ilçesi Yassıören Kasabası doğumluyum. İstanbul Orman Fakültesi mezunuyum. 26 yıl Isparta’nın ilçelerinde çalıştım. 2000’li yıllara kadar idareci olarak çalıştım ancak 2000’li yıllardan sonra sosyal demokrat duruşumuz gerekçesiyle devlette yönetim kademesinde yer alamadık.

Sosyal demokrat kişiler için devlet memurluğu bir hizmet etme aracıdır. Sosyal demokratlar için devletin kademelerinde görev yapmak, devlete karşı olan sorumluluğumuz gereğidir. Bu dönemde üst seviyede bürokrat olarak görev alamamamdan dolayı devlete olan borcumuzu yerine getirememenin eksikliği içerisindeyim zaten.

Kendimizi bu konuda devlete ve millete olan sorumluğumuzu yerine getirmek amacıyla siyasete girdim. Devlet memurluğundan vizyonumuza ve bilgi birikimimize uygun görev alamadığımız için kalan borcumuzu ödemek için girdim. Bu örgütlerin bileceği iş; her zaman sandığı savundum, daha fazla demokrasiyi, daha fazla insan haklarını savundum ancak Türkiye’nin seçim sistemi gereği veya partilerimizdeki yapı nedeni ile bu imkanları fazla bulamıyorsunuz partilerde.

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı olarak yaklaşık 2 – 3 aydır çalışıyorum. Bu süre zarfında epeyce bir çalışma yaptık. İlçelere gittim, örgütlere gittim.

Siyasi atmosferde bir yerde var olabilmek, kamuoyu oluşturabilmek için kendinizi ifade etmeniz lazım. Bunun da en iyi ayağı basındır. Bu vesile ile beraber olduk. İnsanın kendisini ifade etmesi çok kolay bir şey değildir. Sosyal demokrat olarak ilkesel tavrım benim bu noktadan çok uzaktır.

Neden CHP’ye üye oldum, ben Türkiye’yi yönetmeye talip oldum. Şu anda Türkiye’yi yöneten insanların sizlerden veya bizlerden çok fazla artı vasıfları falan yok. Hepimizin eksiği fazlası olabilir ama bizim kadrolarımız, şu anda CHP’nin 12 tane aday adayı var. Emekten yana, partilerin tamamında geriden ve ileriye bakış açısı olarak vizyonunu, ufkunu, bilgi birikimi partiler için çok önemli ise, ait olduğu partilere yönelik bilgi birikiminin ölçülüp tartılması lazım. Siyasete şu şekilde bakmayın; ‘biraz param, biraz mevkim var ve ben siyasete hazırım’. Yok böyle bir şey. Siyaset, belli bir bilgi birikimini, ideolojiyi, vizyonu, ufku, en önemlisi de vatandaşı savunmayı gerektirir. Memleketini bilmeden siyaset yapamazsınız.

Türkiye’nin en önemli sorunlarına gelince, ara başlıkları ile şöyle:

“Teşvik yasaları, Tarımsal alanlar ve İleri teknoloji kullanımı, Yaşanabilir çevre ve doğal turizm atılımları, Sürdürülebilir yerel çözümler.

Sayın il başkanımız Önseçim yapılmayacak diye bir açıklama yapmış. Sayın il başkanımızın bu konuda bir yetkisi yok. Genel merkezin yetkisindedir. Parti meclisi karar aldıktan sonra bunu illere bildirir. Ben., daha fazla demokrasiyi ve sandığı savunuyorum. Her platformda sandığı savunuyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız da biliyorsunuz sandık hayranı. Ben de ondan etkilendim belki. Ben de her platformda sandık hayranıyım. Isparta’da CHP7nin 12 adayı var. Bizim örgütümüzün, partilerimizin ve üyelerimizin en iyiyi seçmek gibi bir vebali var. Objektif kurallar içerisinde değerlendirilmesi gerekir. Yukarıdan bir yazı geldi ise bunu net bir şekilde ortaya koyması lazım ama sayın il başkanı zaten ‘kanaatimce’ diyor. İnsan, yetkili olduğu konuda kanaatini belirtir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum