Nakille Yaşama Tutundu Şimdi Kardeşi İçin İstiyor

10 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren 25 yaşındaki Yakup Korkmaz, Alanya ilçesinde geçirdiği motosiklet kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Yakup Yıldırım'ın böbreği ile hayata tutundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2012 18:21
Nakille Yaşama Tutundu Şimdi Kardeşi İçin İstiyor


Isparta'da 10 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren 25 yaşındaki Yakup Korkmaz, Alanya ilçesinde geçirdiği motosiklet kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Yakup Yıldırım'ın böbreği ile hayata tutundu. Yakup Korkmaz’ın ikiz kardeşi Yusuf da böbrek nakli bekliyor.


2002 yılından bu yana böbrek beklediğini kaydeden Yakup Korkmaz, tedavi sürecinde maddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

İkiz kardeşi Yusuf Korkmaz'a da bir yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konduğunu belirten Yakup Korkmaz, "Uzun zamandır Süleyman Demirel Üniversitesi'nde tedavi oluyordum. Böbrek nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdum. İki yıl önce de böbrek bulunmuştu ama vücut direncim düşük olduğu için nakil olamamıştım. Bu benim için ikinci şanstı" dedi.


Aynı hastalık nedeniyle tedavi olan ikiz kardeşi Yusuf Korkmaz'a da bir gün böbrek bulunmasını dileyen Yakup Korkmaz, "İnşallah bir gün ona da çıkar. O da sırada bekliyor. Bana böbrek çıkınca o da çok sevindi" şeklinde konuştu.

Organları bağışlayan aileye teşekkür eden Yakup Korkmaz "Hem sevinç, hem hüzün bir arada yaşanıyor. Buruk bir sevinç. Başları sağolsun" dedi.

Haftada dört gün diyalize girdiği için çalışamadığını söyleyen Yakup Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah nasip ederse düzenli bir işte çalışmak isterim. Şimdiye kadar hiç bir işte çalışamadım, günde 4 defa diyalize girdiğim için üniversiteye de gidemedim"

AİLEYE TEŞEKKÜR EDERİZ
Oğlu böbreğine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen anne Cennet Korkmaz, organları bağışlayan aile ile görüşüp kendilerine teşekkür etmek istediğini söyledi. Anne Korkmaz, "Allah diğer oğluma da kısmet etsin.Yaşadığımız zorluklar kelimelerle ifade edilmez" dedi.

Tedavi gördüğü Alanya Özel Anadolu Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Yakup Yıldırım'ın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Yıldırım'ın karaciğeri Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Tümer Vural'a (65), kalbi acil kalp bekleme listesinde olan Fidan Özkart'a (41), böbrekleri Yakup Korkmaz (25) ve Berfin Aslan'a (9) nakledildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.