“Nanoteknoloji ve Nanofiber” Hakkında Bilgi Verildi

“Nanoteknoloji ve Nanofiber” Hakkında Bilgi Verildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2019 09:51
“Nanoteknoloji ve Nanofiber”  Hakkında Bilgi Verildi

Son yıllarda önem kazanan nanoteknoloji konusu, SDÜ Kimya Topluluğunca düzenlenen konferansta ele alındı.

Mühendislik Fakültesi Şehit Ekrem Çelik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta söz alan Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Gönen, pek çok disiplini kapsayan nanoteknoloji ve nanofiberlerin son zamanlarda ön plana çıktığını söyledi. Doç. Dr. Gönen, bu alanda çalışmalar yürüten İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Saraç’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yaşamın içerisindeki mühendisler ile öğrencileri bir araya getiren bu tür etkinliklerin öğrencilerin gelişimi açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Saraç da nanoteknolojinin malzeme üretiminden başlayarak, elektronik, manyetik, optik, mekanik ve biyomedikal amaçlı işlemler gibi birçok disiplini kapsayan uygulama alanı bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Sezai Saraç, “malzeme teknolojileri gelişimi”, “entegre buluşlar”, “malzemelerin yapı-kompozisyon-özellik ilişkileri”, "nanofiberler" gibi konular hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.