Nasıl Bir İnsanlık Bu?

Nasıl Bir İnsanlık Bu?

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2016 13:39
Nasıl Bir İnsanlık Bu?

Eğirdir’de Barla yolu üzerindeki ağaçlık alanda torbalarla, açıkta kümeler halinde atılmış yüzlerce yetişkin-çocuk bakım bezi bulundu. Doğa terörünü kamuoyuna duyuran Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici, bunun bir suç olduğunu ve suçluların bulunarak cezalandırılması gerektiğini savundu.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici, Eğirdir Altınkum Mahallesi Nafiz Yürekli Evleri Barla yolu kenarında hem Isparta’ya hem de turizm ilçemiz Eğirdir’e yakışmayan manzaraları görüntüledi. Kesici’nin objektiflerine Barla yolunda ağaçlık alana atılmış yüzlerce kullanılmış yetişkin ve çocuk bakım bezi görüntüsü takıldı. Kesici, bu durumu kamuoyuyla paylaşarak, yaşanan doğa terörüne isyan etti ve bunu yapanların cezalandırılmalarını istedi.
BU DOĞA TERÖRÜ
Olayla ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici, doğaya atılan kullanılmış bezlerin bir eve ya da bir aileye ait biriktirilen bezler olamayacağını savunarak, “Çünkü sayısı 1000’den de fazla, kokudan iğrençlikten alt kesimlere giremedik” dedi. Olayı doğa, yaşam ve sağlık katliamı olarak değerlendiren Kesici, suçluların bulunarak önce tedavi edilmeleri sonra da cezalandırılmaları gerektiğini vurguladı. Kesici’nin açıklaması şöyle; “ Bu bir evden veya bir aileye ait biriktirilen bezler olmaz, çünkü sayısı 1000’den de fazla, kokudan iğrençlikten alt kesimlere giremedik…. Dağda değil, ücra- görünmez yerde değil, Eğirdir Altınkum Mahallesi Nafiz Yürekli Evleri Barla yolu kenarında ağaçların arasında, ağaçların üzerinde torbalarla, açıkta kümeler halinde yüzlerce bakım- kullanılmış bez- pet atılmış durumda. Nasıl bir insanlık bu? Bu doğa terörü. Çünkü bu mikrop yuvası; yaz sıcaklarında insanları ve canlıları hastalıklar yoluyla yok etme, ortamını oluşturmakta. Burada çok sayıda hayvan yaşamakta, kuşlar böcekler taşıyıcı, yağmur suları rüzgar göle taşımakta, havaya, toprağa, suya karışmakta… Elmana, sütüne, etine karışmakta….!VAHŞET…!..
EĞİRDİR’İ İNSANA KARŞI KORUMAK GEREK
Makilik alan kümeler halinde bakım-pis bezlerle, petlerle dolu Ağaçların üzerleri atılan b.klu bez torbalarıyla dolu, kedi köpek deşelemekte! Eğirdir’i insana karşı korumak gerek katliama!... Önlem gerek!… bu suça ceza - bunu yapanlara tedavi gerek…!...
Anayasa der ki; “Herkes sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkına sahiptir”. Son yıllarda yaşananlar, Eğirdir’i “insana”- sağlıksız insanlara - karşı korumak gerekmekte, dedirtmekte. Akıl almaz bir ….!!!
Doğanın yerel yönetimi-parlamentosu yok (!). Doğa; yasaları kendi yapar. Çevreye verilen zarar -yediğine içtiğine, soluduğuna- insana, doğaya-canlıya, yaşama verilen zarardır.
Her tarafa mikrop saçılmakta …… Akıl almaz bir şey…. HASTALIKLAR ÇEVREYİ KİRLETEN ve
SESSİZ KALANLARIN TAKDİRİDİR!
Doğa tükenirken-kirlenirken insanlarda birlikte kirlenmekte – tükenmektedir. Bu takdirde insanlarındır- bizi yönetenlerindir!.. İnsanlar temel haklarından mahrum kalmaktadır. Bu insan-canlı haklarının ihlalidir. İnsanlık sucudur. Doğa, yaşam terördür, katliamıdır. Bine yakın b.klu bezleri buraya atanlar, attıranlar İNSANLIK SUÇU işlemektedir… Para cezası veya ne yapalım yasalar böyle demekle olmamalı, bunu yapanlar sağlıklı insan olamazlar. Tedavi edilmeli, suçlarını cezalarını çekmeliler.
Yol kenarında makiliklerde farklı alanlara dağılarak atılan, Göl kıyısına çok yakın alana atılan, kullanılmış bakım, çocuk bezleri …
“Katliam alanı” da temizlenmeli, dezenfekte edilmeli. Kirletmekle ilgili çok sayıda ceza ve yasa var. Herkesin başına- her yere bir kişi veremezsiniz ama, KAMERA sistemi var… Çok da başarılı olmakta suçları tespit etmede… Sanırım bu bölgede veya Nafiz Yürekli yerleşiminde kameralar vardır. Olay orayı temizlemekle geçiştirilmemeli… Bu bir suç duyurusudur…
EĞİRDİR’İN, DOĞA’NIN EKONOMİSİNDE BİRİM, PARA DEĞİL,
YAŞAM –SAĞLIK OLMALIDIR, BU KALKINMANIN TEMEL İLKESİDİR…!..
Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır. Bazı insanlar çeşitli şekillerde çevreyle savaş halindeler. İnsan çevre ile olan bu çirkin mücadelesini kazanırsa, yok olur.. Kaybeder. Unutulmamalı ki; önce çevre oluştu sonra insanlar gelip hazıra kondular. Doğanın ürünüyüz (Madein Doğa), yaşamamız ve sağlıklı olmamız onun ürünlerine ve insanlığa bağlı!.. Çevre insanın esir olmamalı!..
Eğirdir’i, doğayı her türlü katleden teröristlerinden kurtarmak gerek…”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum