Nataliya Hoca’nın Melekleri Yılsonu Resitaline Hazır

Nataliya Hoca’nın Melekleri Yılsonu Resitaline Hazır

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2019 10:04
Nataliya Hoca’nın Melekleri Yılsonu Resitaline Hazır

Isparta’da 11 yılı geride bıraktı… Bu kente baleyi sevdirdi… Çocukların beden ve ruh sağlığı konusunda bir adım daha atmalarını sağladı… Her yıl 2 resitalle Ispartalılara inanılmaz bir sanat şöleni yaşattı… Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi, şimdi 28 Haziran’da yapacağı yılsonu resitaline hazırlanıyor…

Isparta’da 12 yıl önce bir ilke imza atan Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi, minik öğrencilerini büyük hayallere hazırlıyor. Isparta’da büyük ilgi gören Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi minik öğrencileri ile birlikte anlamlı başarılara imza atıyor.

Her yıl ‘Yıl Başı’ ve ‘Yıl Sonu’ resitalleriyle öğrencilerinin kat ettikleri yolu Ispartalılarla paylaşan Nataliya Gorelova, şu sıralar tatlı heyecanlar yaşıyor. Bir taraftan Afyonkarahisar’da açacağı Bale Sanat Merkezi’nin hazırlıklarını sürdürürken, bir taraftan da 28 Haziran Cuma günü saat 19:00’da Doğa Koleji’nde sergileyeceği 11. Yıl Sonu Resitali için hazırlıklarını sürdürüyor.

BU BÖLGEYİ BALEYLE TANIŞTIRDI
Isparta, Burdur, Dinar ve şimdi de Afyonkarahisar’ı baleyle tanıştıran ve baleyi sevdiren Nataliya Gorelova, Isparta’da baleye ciddi bir sempatinin oluştuğunu kaydederek, ““İlkleri başarmak, yapmak çok zor oldu. Çünkü Isparta’da profesyonel bale çalışmaları yoktu, insanlara bale nedir, neler istenir, başlayan öğrenci hangi özellikleri ve kriterileri taşımalıdır gibi soruların cevaplarını zaman içerisinde verebildik. Ispartalılar, birçok resitallerde, festivallerde öğrencileri izleyip fikir sahibi olmaya başladılar. Araştırmaya başladılar. Ve baleyi sevdiler. Bu beni çok mutlu ediyor” dedi.

MESLEK SAHİBİ OLUYORLAR
Baleyle tanışan çocukların sadece beden sağlığı ve ruh sağlığı anlamında değil, mesleki anlamda da geliştiklerini dile getiren Nataliya Gorelova, “Benim kurslarımda eğitim alan ve meslek sahibi olan, bu yolda ilerleyen öğrencilerim var. Mesela Ecesu Dönmez, 5 yıllık eğitimin ardından Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Bölümü’nü kazandı. Bu benim için büyük bir gurur. Şimdi de konservatuara hazırladığım öğrencilerim var” diye konuştu.

İLGİ ÇOK FAZLA AMA YETERLİ SALON YOK
Resitallere ciddi bir ilginin olduğunu kaydeden Nataliya Goreleva, “Biz her defasında resitallerimizde deyim yerindeyse izdiham yaşıyoruz. Isparta sanatı seviyor. Yeter ki siz bir adım atın. Bu alanda adım atanlara destek olun. Binlerce Ispartalı bale izlemek için geliyor. Ama maalesef bu ihtiyacı karşılayacak salonlar, oditoryumlar yok. Bu anlamda kentin yöneticilerine büyük görevler düşüyor. Öyle umuyorum ki, şehrin sanat adına açıklarının kapatılması için bir çaba içerisine girerler” diye konuştu.

YÖNETİCİLERİN MANEVİ DESTEKLERİNİ ALDIM
İlk resitalden bu yana bu şehrin yöneticilerinden her zaman büyük manevi destekler aldığını da anlatan Nataliya Gorelova, “Ben Isparta’da yaptığımız ilk resitallerden bu yana hep yöneticilerimizin manevi desteğini aldım. Rahmetli Valimiz Ali Haydar Öner’den önceki Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a kadar kentin yöneticileri, bürokratları hep destek oldu. Bundan sonra da bu desteğin devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

GÜLLER DİYARINI SANATLA TANIYORUM
Nataliya Gorelova, yaptığı çalışmalarla Isparta’nın tanıtımına ve kültürel zenginliğine de ciddi katkılar sunduğunu kaydederek, “Güller diyarı Isparta’yı sanatla tanıtmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yıl sonu resitalimizi Isparta ve bölge illerinin yanı sıra, İstanbul, Ankara, İzmir ve bir çok şehirden bale sever de katılıyor. Böylelikle Isparta’yı tanıtmış, Isparta’nın değerlerini yurdun dört bir yanındaki insanlara da anlatmış oluyoruz” dedi.

28 HAZİRAN’DA DOĞA KOLEJİ’NDE
28 Haziran Cuma günü saat 19:00’da Eğirdir Yolu Doğa Kolejli salonunda gerçekleşecek olan “11. Yıl Sonu Resitali’ne tüm sanatseverleri davet eden Nataliya Gorelova “Bu tarz temsillerin bale ile yeni tanışmış öğrenciler için çok büyük fayda sağladığını biliyorum. Sahneye çıkan, bale kostümü giyen, koreografide rolü yaşayan öğrenci ‘biz ne için çalışıyoruz’ anlayabiliyor, güzel performans gösterip, o alkışları duyunca çocuklar o görev duygusunu yaşıyorlar. Benim her zaman söylediğim bir söz var profesyonel balede ‘sahne tozunu yutmak’ işte bu şekilde insanların önünde çıkarak çocuklar gelişiyorlar ve güven duyguları gelişiyor” dedi.
Öte yandan Bale Resitali’ni izleyen çocukların da Baleyi ve sanatı sevmeye başladığını kaydeden Nataliya Gorelova, “28 Haziran Cuma günü saat 19:00’da kimseye randevu vermeyin. Eğirdir Yolu’ndaki Doğa Koleji’nde yılsonu resitalimizi izlemeye gelin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.