Nataliya Hoca’nın Öğrencilerinden Yıl Başı Resitali

“Yıl Başı Resitaline TümBale Sevenleri Bekliyoruz”Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi yıl sonu için iki ayrı resital hazırladı. Resitallerin ilki 26 Aralık Salı akşamı Moda Park’ta, ikincisi ise 28 Aralık Perşembe akşamı Dinar’da sergilenecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2017 22:59
Nataliya Hoca’nın Öğrencilerinden Yıl Başı Resitali

Isparta’yı baleyle tanıştıran Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi yıl sonu resitali ile bale severlere unutulmaz saatler yaşatacak. Resitallerin ilki 26 Aralık Salı akşamı Moda Park’ta, ikincisi ise 28 Aralık Perşembe akşamı Dinar’da sergilenecek. Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi Sahibi ve hocası olan Nataliya Gorelova “Klasik bale çalışmalarını bu bölgelere getirmek ilk yıllarda çok zor oldu. Fakat insanlara her yılda 2 defa bale resitali izletip toplam 20 resital ve çeşitli gösteri ve festivallerde bulunan öğrencilerim Isparta’ya balenin ne olduğunu anlatıp, sevdirip büyük seyirci kitlesi oluşturdu” dedi. Nataliya Gorelova, “Bu zamana kadar yaptığımız gösteri ve resitallerde yer bulamayan ve bu yüzden ayrılanlar, ayakta ve merdivenlerde oturan izleyici görmek beni çok üzüyor ve 500 600 kişilik gösteri salonlar bize yetmiyor. Bu sene de Dinar’da açtığımız şubedeki öğrencilerimiz de Isparta’da 26 Aralıkta Moda Parkta yapılacak gösteride rol alacaklar. Bu tarz temsillerin bale ile yeni tanışmış öğrencilerim çok büyük fayda salladığını biliyorum. Sahneye çıkan, bale kostümü giyen, koreografide rolü yaşayan öğrenci biz ne için çalışıyoruz anlayabiliyor, güzel performans gösterim o alkışları duyunca çocuklar o önemli görevi duygusunu yaşıyorlar. Biz öğretmenimizle birlikte bu bölgede balenin ne olduğunu temsil ediyoruz diyorlar. Benim her zaman söylediğim bir söz var profesyonel balede  ''sahne tozunu yutmak'' İşte bu şekilde bin kişi önünde çıkarak çocuklar gelişiyorlar, güvenleri artıyorlar. İstedikleri kadar okullarda sahne alsalar da ( bu da elbette faydalı ) balede sahne almak farklıdır. Her adımla öğrendikleri kurallı gramerle sergileyip, her anı konsantre içinde olup o koreografide rolü oynamak başka” diye konuştu. 

2.20171219225717.jpg

ISPARTA’DA RESİTAL YAPACAĞIMIZ BİR ODİTORYUM YOK 

Nataliya Gorelova  “Özellikle ilk adım atanlar için üst seviye öğrencileri  izlemek çok önemli. İlerideki çalışmalarına daha çok hırs veriyor ve performanslarını yükseltiyor. 10 yıldır Isparta’da gösteri ve resital yapıyoruz ama hiçbir şekilde gösteri için uygun bir yer bulamıyoruz. Bu konuda hiç kimseden destek göremedik. Özellikle yer konusunda sahne konusunda. Spora verilen değer, sanata verilmiyor. Isparta’da  bu tarz organizasyonların yapılacağı bir oditoryum yapılmadı. Bu şehirde yapılan bir sanat var ileri Isparta’da yetişen öğrencilerin başarılarıyla gurur duyacağı bir şehir ama gerekli önemi veren kimse yok” siteminde bulundu.

 Yılsonu resitali hakkında bilgiler veren Nataliya Gorelova; “Yılbaşında yapacağımız resital gösterimiz 26 Aralık Salı günü saat 19.00’da Moda Park düğün salonunda sergilenecek. Tüm bale severleri, sanat severleri izlemeye bekliyoruz. İkinci Gösteri ise 28 Aralık Perşembe günü 19.00’da Dinar Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda yapılacak.  Dinar da öğrencilerim şuan bu sanat dalı için ilk adımlarını atamaktadır. Şu ana kadar 7 aylık bir çalışma sonunda çocuklar ilk defa sahne alacaklar. Isparta eğitim gören eski öğrencilerimde Dinarda yapılacak olan Yılbaşı Resitalinde rol alacaklar. Yarıyıl gösteri olacak. Dinarda bizleri yalnız bırakmayan ve her zaman yanımda olan Sanata değer veren ve bu sanatın Dinarda gelişmesi için her şeyi yapan Dinar Belediye Başkanı Sayın Saffet Acar ve ekibine sizlerin aracılığı ile çok teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.