Nazmi Toker Ortaokulu Başarıya Kilitlendi!

Nazmi Toker Ortaokulu Başarıya Kilitlendi!

Yayınlanma:
Nazmi Toker Ortaokulu Başarıya Kilitlendi!

Ders zilinin çalmasına sayılı günler kala Nazmi Toker Ortaokulu sınıf anneleri ve öğretmenleri dün kahvaltıda bir araya geldi. Başarı ve başarısızlığın nedenlerini masaya yatıran veliler ve öğretmenler yeni eğitim öğretim yılında başarıya kilitlendi.

 

Düzenlenen programda konuşan Okul Aile Birliği yetkileri , “Okullarda öğrencilerin başarısını olumsuz etkileyen faktörlerin başında düzensiz ders çalışmak ve dikkatsizlik geliyor. Yapılan araştırmaya göre öğrenciler; tekrar yapmaları, öğretmenlerin derslerdeki tutumu, derslere karşı ilgi duyma, aile ve arkadaş çevresi, psikolojik durumları ve aile desteğinin başarılarını artırdığını düşünüyorum” dedi.

 

Yetkililer, “Anne ve baba arasında iyi bir iletişim yoksa sık sık tartışma yaşanıyorsa, evde çocuğun psikolojisini olumsuz etkileyecek durumlar varsa eğer Anne ve baba kendi sorunlarından ya da başka nedenlerden dolayı çocuğa fazlasıyla baskıcı, eleştirel, sert davranıyorsa veya tam tersine onunla ilgilenmiyor, ihtiyaçlarını görmezlikten geliyorsa. Çocuk, yaşadığı olay ve durumlardan etkilenir, yoğun olarak üzüntü, değersizlik ve yetersizlik duyguları yaşar, çaresizlikler içinde bunalır. Bu duyguların etkisiyle kendine güveni düşer, kendini derse veremez sonucunda başarısız olur" ifadelerini kullandı.

 

 

Okul Aile Birliği Yetkilileri, yeni eğitim öğretim yılında okul olarak başarının daha üst seviyeleri çıkması için okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve veli denklemi içerisinde ciddi çalışmalar yapacaklarını da sözlerine ekledi. 


nazmi1.jpg

nazmi2.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.