Ne kadar dosya gelirse gelsin hepsi yetişiyor

Ne kadar dosya gelirse gelsin hepsi yetişiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2018 09:15
Ne kadar dosya gelirse  gelsin hepsi yetişiyor

Isparta Belediyesi İmar Müdürlüğü ruhsat ekibi hafta sonu da çalışmalarını sürdürerek, yeni yıl öncesinde yoğun şekilde yapılan inşaat ruhsatı başvurularının hepsini sonuçlandırıyor. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, İmar Müdürlüğünde hafta sonu da çalışmalarına devam ederek, yılbaşı öncesinde inşaat ruhsat başvurusunda bulunan müracaatları sonuçlandıran, mimar ve teknik ekibini ziyaret etti. 

Isparta Belediyesi olarak çalışkan bir kadroya sahip olduklarını belirten Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yılbaşına yönelik olarak İmar Müdürlüğünde inşaat ruhsatı için müracaatların arttığını söyledi. Günaydın, “Yılbaşı yaklaştı ne hikmetse her gün yaklaşık 20-22 civarında dosya geliyor. Yılbaşına bir şey kalmadı, ancak personelimiz ne getirilirse getirsin neticeye ulaştırılıyor. Geçen sene çok ciddi bir ruhsat çalışması yapmış ve Türkiye rekoru kırmıştık. Evvelki sene de son anda 300 dosyaya ruhsat verilmiştir. Komşu vilayetlerimiz 6 dosyayı geçmeyen bir çalışma yapmışlardı. 6 dosyadan sonra ruhsat kabul etmiyorlardı. Biz hepsini kabul ettik. 

Ne hikmetse halkımız yılbaşına doğru bir şeyler yetiştirmek istiyor. Isparta Belediyesi ucuz kent projesi yapıyor, ucuz yaşamak istiyor, Isparta’yı ucuzlatmak istiyor. Yapı maliyetlerine, ruhsat servisinde de etkili olmak istiyor. Ucuz kent konusunda da biz dikkatliyiz. Böyle olduğu halde halkımız son anda telaşlanıyor ve bizleri dosya yağmuruna tutuyor. Şu anda son 3 gün kala aynı anda 60 civarında dosya geldi. Tüm arkadaşlarımız ruhsat servisinde ve ilgili birimlerde cumartesi günü olmasına rağmen yoğun çalışma sürdürülüyor, ruhsatlar veriliyor. Bu konuyla ilgili 4 seneden buyana Isparta’nın alışkanlığını biliyoruz, bildiğimiz için de hafta sonu da çalışıyoruz. Şu anda saat 17.10 çalışılıyor. Ne kadar dosya gelirse gelsin hepsi yetişiyor. Bütün dosya sahiplerine müjdeliyorum, yılbaşından önce bunlar bitiyor. Bu konuyla ilgili Isparta Belediyesi çığır açıyor. Bazı insanlar ‘dosya geç çıkıyor’ demogojisinde bulunuyor. Hayır, çamur atamazsınız, bizim yakamıza özellikle imar ruhsat bölümüne çamur atamazsınız. Burada çalışkan mimar ve teknik personelimiz var. Konunun ayrıntısına inerek ruhsatlar veriliyor. Bugün ruhsat servisimizi incelemeye geldim, herkes çalışıyor. Bu konuda iddia ediyorum ki, bizim üzerimizde hiçbir belediye yok. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bunun tersini konuşanlar yanlış konuşanlar yanlışlık çukuruna düşebilirler. Tüm ekibime teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.