Ne Olacak Bu Mimar Sinan'ın Hali

İlimizin en önemli yaya ve araç arteri olan Mimar Sinan Caddesi’nin ne amaçla kullanılacağı halen netlik kazanmadı. Ne yayaların ne de araçların doğru dürüst kullanabildiği yolda sözde araç parkı yasaklanacak ve trafik akışı net bir şekilde sağlanacaktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2014 23:56
Ne Olacak Bu Mimar Sinan'ın Hali

İlimizde Mimar Sinan Caddesi’ni kullanan yayalar ve sürücüler neredeyse çıldırmak üzere. Sebebi çok net; Zaten trafik akışı sıkıntılı olan cadde Isparta Belediyesi’nin son çalışmasıyla birlikte daha da daraldı. Yolun daralmasıyla birlikte sözde araç parkı da artık bu caddede yasaklanacaktı. Ancak yol daraldı asfalt yenilendi ancak yolda araç parkı hala serbest. Hatta vatandaş aracını diklemesine park edince dar olan yol bir kez daha daraldı. Bu durum hem yayaların hem de sürücülerin oldukça canını sıkıyor. Öyle ki artık insanlar neredeyse birbirleriyle kavga eder hale geldi.

TOPTANCILAR İÇİN CEP YAPTILAR ANCAK TOPTANCILAR DIŞARIDA BEKLİYOR

Öte yandan yolda trafik akışının rahat sağlanabilmesi ve yolun tıkanmaması için caddeye cepler yapıldı. Bu cepler toptancılar için yapılmıştı ancak fotoğraflarda da görüleceğe üzere Toptancılar kendileri için yapılan ceplere giremiyor ve yolda tıkanıklığa sebep oluyor. Çünkü ceplere normal araçlar park ediyor.

VATANDAŞ DA HUZURSUZ

Diğer yandan vatandaşlar da yolun bu halde olmasından ciddi anlamda rahatsız. Çünkü yol daralınca araç geçişi yolda hiç bitmez hale geldi. Yayalar eskiden yolda kısa da olsa boşluk bularak karşıya geçebildiklerini ancak şimdi bunun mümkün olmadığını savundu. Ayrıca yayalar sürücülerin dar olan yoldan biran önce çıkabilmek için kendilerine yol vermek için bile beklemediklerini ileri sürdü.

BELEDİYE DE İŞLERİNİ BİTİRMEDİ HATTA MEVCUTLAR BOZULUYOR

Bu arada yolda sadece asfalt çalışması yapan belediye ekipleri kaldırımları genişletme adına sadece şekil verdi. Şu anda genişletilen kaldırımların içi boş ve yayalar için tehlike oluşturuyor. Hatta yağışlı geçen günler kaldırımın içindeki kum ve çakılı taşıyor ve yer yer boşluklar oluşuyor. Ayrıca kaldırımın belli olması için konulan taşlar da devrilmiş durumda.

ACİL ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Şimdi ise en çok merak edilen konu yolun gerçek kimliğine ne zaman kavuşacağı. Isparta’nın en gözde caddesinde yaşanan bu sıkıntıların gelişmemiş ülkelerde bile yaşanmadığı ileri sürülüyor. Ayrıca şehre gelen turistlerin gördükleri manzara karşısında olumsuz etkilendikleri de gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum