Ne Olacak Eski Özel İdare Binasının Hali?

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, eski özel idare binasının Ispartalı vatandaşların istediği gibi olacağını, içerisinde mağazalar, çalışma ofisleri ve otelin yer alabileceğini söylemişti aradan geçen zamana karşı hiçbir girişimde bulunulmaması tepkile

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mayıs 2012 12:14
Ne Olacak Eski Özel İdare Binasının Hali?

Her geçen gün gelişen ve büyüyen Isparta’da, eski ve yıpranan binalar elden geçmeye başladı. Yıkılacak mı? Depreme karşı güçlendirilecek mi? Diye beklenen eski özel idare binası sonunda yeni bir şekil aldı diye şehrin gündemine taşınmıştı.

Bu bina için Mart ayında proje yarışması başladığı duyurulmuştu. Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmasına karar verildikten sonra altı yıl boyunca atıl vaziyette kalan, 2011 Nisan ayında İl Genel Meclisi’nin tüm üyelerinin ortak kararıyla rantabl hale getirilmek istenen çarşının göbeğindeki Özel İdare binası yıllar sonda düzene girecekti.

Burada yapılacak olan otel için Isparta’nın mimarisini, yansıtan proje uygulanacak. Türkiye genelinde proje yarışması düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, Mart ayında yaptığı bir açıklamasında “Önümüzdeki günlerde proje yarışmasının hangi koşullarda olacağı ve nasıl katılım sağlanacağı kamuoyu ile paylaşılacağız” diye açıklamada bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.