Neden Aday Olduğunu Açıkladı

Ak Parti’den Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını açıklayan Mehmet Aybatılı, neden aday olduğunu yönendeki sorulara cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2013 12:37
Neden Aday Olduğunu Açıkladı

Aybatılı; bugün yazılı bir açıklama yaparak aday adaylığını duyurdu.

Neden aday olduğunu yönünde açıklamalarda bulunan Aybatılı, “2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı için Adalet ve Kalkınma Partisine aday adaylığı başvurumu bugün itibariyle yapmış bulunmaktayım. Adaylığıma zemin teşkil eden nedenleri ve bu güzel şehre ilişkin hayallerimi, hedeflerimi değerli hemşerilerime duyurmak ve kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Neden aday oldum?
Her şeyden önce ben, ömrünü burada geçirmiş, bu toprakların havasını teneffüs etmiş, bu şehrin gül yüzlü insanlarıyla hemhal olmuş, burada yoğrulmuş bir insanım. Isparta’nın kadim geçmişini öğrenmiş, yakın geçmişini bizzat yaşamış ve geleceğine gönül vermiş biriyim. Isparta’ya duyduğum bu sevgi beni, önce esnaf odalarının çeşitli kademelerinde yöneticiliğe, ardından l994- l999 yılları arasında Isparta Belediye Başkanlığı gibi şerefli bir göreve taşıdı.

Bu görevim sırasında kabuğunu kıran bir Isparta inşa etmek için şimdi tek tek saymaya gerek görmediğim çok sayıda eser ve hizmetler verdik. Aynı yıllarda hayal ettiğim, uzmanlara hazırlattığım, hayata geçirmek için Ankara’da yoğun çabalar sarf ettiğim büyük projelere de başlamıştık. Daha sonraki dönemlerde bu projelerin hayata geçirilmesini beklerdim. Ama olmadı. Bunların tozlu raflara kaldırılıp heba edilmesi içimde bir sızı olarak kaldı. Büyük ve modern Isparta ideali, başkalarının gündeminde olmasa da benim gönül dünyamda sıcaklığını hiç kaybetmeden hep yaşadı. Siyaset kulvarında sık sık yer almamın da, bugünkü adaylığımın da en önemli gerekçesi işte budur.

“Neden aday oldum” sorusunun bir diğer gerekçesi de yerel yönetim alanında sahip olduğum tecrübelerdir. Ben Belediyeciliğe sıfır noktasından başlayacak ve zaman kaybedecek bir konumda değilim. Çünkü birikimlerimle yöneticiliğimin olgunluk dönemindeyim. Dolayısıyla Isparta’mızın yıllar içinde kaybettiği hamleleri ben veya başka biri ama mutlaka bu tecrübelere sahip yöneticilerin yeniden kazandırabileceğini düşünüyorum. Hatta bu vasıflara sahip olan her insan elini taşın altına koymaktan çekinmemeli, aday olmalı, bu gibi görevlere talip olmalıdır diyorum. Adaylığımın önemli bir gerekçesi de budur, yani vazifeden kaçmamaktır.

Neden Adalet ve Kalkınma Partisinin aday adayıyım?
Bunu da içtenlikle açıklamak isterim. Benim düşünce dünyam ve siyaset tarzım herkesin malumudur. Bu misyonu dün başka partiler yüklenmişti, bugün ise Adalet ve Kalkınma Partisi temsil etmekte ve bunu da hakkıyla yerine getirmektedir. Partinin halka hizmeti Hakka hizmet olarak gören felsefesini yürekten paylaşıyor, partinin pek çok şehirde gerçekleştirdiği modern belediyeciliği bu bayrak altında Isparta’ya yeniden taşımak istiyorum. Dolayısıyla Türkiye’nin son onbir yılına damgasını vurmuş ve büyük bir teveccühle iktidarını daha uzun yıllar sürdürecek olan bu siyasi oluşumda yer almamdan daha tabii bir şey olamazdı. Onun için buradayım.

Adaylığımla ilgili açıklamamı şöyle tamamlamak isterim.
Geçen yıllar içerisinde Isparta tabii ki değişti, gelişti. Bu yolda az ya da çok emek vermiş, bir tuğla koymuş herkese minnettar olmalıyız. Ama Isparta’yı büyük ve gelişen Türkiye resminin içine koyarak değerlendirdiğimizde bu güzel şehrin 2013 yılında geldiği noktanın bu olmaması gerektiğini de söylemek zorundayız. Hak ettiğimiz yer, bu yer değildir.

Isparta, daha düzgün yapılaşan, ticari hayatı canlı, sanayisinin ışıkları gece gündüz yanan, geniş ve düzgün yollara, kent meydanlarına, modern ulaşım imkânlarına kavuşmuş bir şehir olmalıdır. Bir başka deyişle Isparta, kendi değerlerini ve ruhunu kaybetmeden çağın nimetleriyle donanmış ve sahip olduğu 65 binden fazla üniversite öğrencisine her türlü imkân ve konforu sunabilen bir cazibe merkezi olmalıdır. Ben böyle bir Isparta’yı özlüyorum. İnanıyor ve biliyorum ki binlerce hemşerim de böyle bir özlemin içindedir. Aday adaylığımın ve heyecanımın derinliğinde işte bu özlem var. Isparta’nın gül yüzlü insanlarına sevgi ve saygılarımla” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum