Nerede Oy Kullanacağınızı Öğrenmek İçin Tıklayın!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nerede oy kullanacağımız belli oluyor. YSK sandık sorgulama sistemi açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2014 12:48
Nerede Oy Kullanacağınızı Öğrenmek İçin Tıklayın!

Cumhurbaşkanlığı seçimi için YSK sandık sorgulama ekranını açtı, nerede oy kullanacağım diye merak ediyorsanız ysk.gov.tr sitesinden sorgulama yapabilirsiniz. YSK sandık sorgulama sistemine girdiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi bir panel çıkıyor. Bu panelde TC numaranızı girerek nerede ve hangi sandıkta oy kullanabileceğinizi öğreniyorsunuz. Sandık sorgulama yapmayıp da sandığınızı öğrenmek istiyorsanız evinize Cumhurbaşkanlığı seçimine 21 kala gelecek olan seçmen bilgi kağıdını beklemeniz gerekiyor.

İNTERNETTEN SANDIK SORGULAMA

Sandık sorgulamanızı internet üzerinden yapmak istiyorsanız ysk.gov.tr sitesine girmeniz gerekiyor. Aşağıdaki resimli alana tıkladığınızda önünüze YSK'nın nerede oy kullanacağınızı gösteren sorgulama ekranı geliyor. TC numaranız ile sisteme girdiğinizde nerede oy kullanacağınızı, hangi sandığa gitmeniz gerektiğini ayrıntıları ile öğreniyorsunuz. Üstelik YSK sitesinden sadece kendinizi değil aynı hanede oturan diğer kişilerin nerede oy vereceğini de görebiliyorsunuz.

NEREDE OY KULLANACAĞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.