Nevruz Bayramı SDÜ’de Coşkuyla Kutlandı

Çeşitli Türk ve Müslüman ülkelerde geleneksel yeni yıl ya da doğanın uyanışı ve bahar bayramı olarak kutlanan Nevruz Bayramı dün SDÜ Amfi alanında kutlandı.

Yayınlanma:
Nevruz Bayramı SDÜ’de Coşkuyla Kutlandı

Etkinliklerde ilk olarak Mehteran eşliğinde Rektörlük Binası önünden Doğu Yerleşkesi 19 Mayıs Öğrenci Meydanı’na doğru kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Ateşin yakılıp, demir dövüldüğü Nevruz Bayramı kutlamalarına Rektör İbicioğlu ve Emniyet Müdürü Or katıldı.

Rektör İbicioğlu Nevroz Bayramı dileklerinde bulundu. İbicioğlu; “Bugün, insanların hayallerini yeniden sorgulamasının, yeni dirilişe geçmesinin vakti. Bugün tüm mana dünyamızın yeniden hareketlenmesinin miladı. Bugün tüm canlılar dirilişi yaşıyorlar” dedi.

İbicioğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün, dünyanın farklı coğrafyalarında acı çeken insanlara milletimizin yeniden kurtarıcı elinin ulaştırılmasının altyapısını da siz sevgili gençlerin hazırlama günüdür. Nevruz’un her yıldönümü ayrı bir anlamla kutlanmalı.

Bizim için bugünkü anlamı, milletimizin yeniden yükselişe geçmesi, Ergenekon’dan çıkışı gibi yeniden dünya sathına yayılması ve bununla ilgili donanımları elde etmeye yönelik siz sevgili gençlerimizin coşkunun ötesinde akıl ve irfanlarını ruh dünyasıyla da genişleterek tekrar yayılmasının yıldönümüdür. Nevruzu bir de bu açıdan anlamlandıralım ve yeniden dünyada var oluşumuzun miladı olarak kabul edelim. Dünyadaki tüm zulümlerin bitmesinin müjdecisi olmamız, yeniden dünyaya yayılmamız, yeniden Ergenekon’dan çıkışı yaşamamız ve dünyadaki tüm masum milletlerin gözyaşlarının silinmesi yolunda yeniden özgüven kazanmamız dileğiyle diriliş, bahar günü nevruz bayramımız kutlu olsun.
Yöresel oyunlar sergilendi

İbicioğlu’nun kutlamasından sonra Türk Dünyası şiirlerinden şiir dinletisiyle devam eden nevruz gösterisine SDÜ’de okuyan diğer Türk ve Müslüman ülkelerinin öğrencileri, kendi etnik şarkılarını söyleyip, yöresel oyunlarını oynadılar. Kırgız, Kafkas, Türkmen ve Teke Yöresi oyunlarının sergilendiği nevruz bayramında, öğrenciler kendi aralarında oynadıkları çeşitli oyunlarla nevruz bayramını şenlendirdi.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle kutlanan Nevruz Bayramı sipsi ve cura dinletisi ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.