Nevzat Kokmaz'dan Ak Partili Vekillere Çağrı

Mhp Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Duble yol'un Dereboğazına geri alınması için İktidar vekillerine birlekte olalım çağrısında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2012 14:11
Nevzat Kokmaz'dan Ak Partili Vekillere Çağrı

sparta’nın duble yol yatırımlarından yeterince faydalanmamasından ve yeni duble yol yapım planlarının içerisinde olmamasından dolayı, bundan tam bir ay önce 22 Şubat 2012 tarihinde yazılı cevaplanmak üzere Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM’a Isparta’nın niçin duble yol yapım planları içerisinde olmadığını sordum.

Kamuoyunun dikkatini bu konu üzerine bir ay önce çekmeye çalıştım. Isparta’nın yatırım kapsamında olmadığını ben aylar önce gördüm fakat iktidar partisi milletvekili arkadaşlarımız bunu göremedi yada görmek istemedi. Üzülerek söylüyorum ki bu sorularım da Ulaştırma Bakan tarafından cevaplandırılmadı. Ulaştırma Bakanlığı, duble yol kapsamına alınması beklenen Dereboğazı karayolunu görmeyerek, bölünmüş yol hattını Ağlasun kavşağından Burdur-Antalya arası bölünmüş yoluna bağladı.

Bu konunun sorumluluğu İktidar partisi milletvekili arkadaşlarımızındır. Isparta Kamuoyunun bilmesini isterim ki hiç bir şey için geç değildir, iktidar partisi milletvekili arkadaşlarımıza buradan sesleniyorum; Ne yapılması gerekiyorsa birlikte hareket etmeye edelim Isparta için güçlerimizi birleştirelim.

Ben muhalefet milletvekili olarak konunun siyasete alet edilmeden çözülmesi taraftarıyım. Isparta’yı çaresizliğe yada kısır siyasete mahkum etmeyelim.

22 Şubat 2012 tarihinde Ulaştırma Bakanına yöneltiğim yazılı soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki soruların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 22.02.2012

S. Nevzat KORKMAZ

Isparta Milletvekili

3 Kasım 2002 Tarihinden bugüne kadar iktidarda olan AKP hükümetleri duble yol çalışmaları konusunu hep gündeme getirmiş ve duble yol çalışmalarının kendi dönemlerinden önce hiç yapılmadığını iddia etmiş, kendilerinden önce yapılan hizmetleri yok sayarak vatandaşlarımızı bu konuda yanıltmaya çalışmıştır.

Duble yol yapımı planlanırken bazı bölgeler ve iller bu planlamaya dahil edilmeyerek adeta üvey evlat muamelesi görmektedir. Bu illerden biriside Isparta’dır.

Buna göre;

1. 2002 yılından bugüne kadar toplam kaç kilometre duble yol yapılmıştır? Bu yapılan duble yolların kaç kilometresi Isparta’yı kapsamaktadır?

2. 2012 yılı duble yol yapım planlamanızda Isparta var mıdır? Eğer yoksa niçin Isparta 2012 duble yol yapım planlamasın da yer almamaktadır?

3. Isparta Keçiborlu kavşağından Isparta ve Burdur ayrımındaki Gümüşgün Kavşağı'na kadar yön tabelalarında Isparta-Antalya yön levhası kaldırılmış, Burdur-Antalya levhası yerleştirilmiş sanki Antalya’ya Ispartadan gidilmiyormuş gibi bir yol tarifi verilmiştir? Isparta kamuoyunun baskısı ile bu hata düzeltilmiştir. Bakanlığınız tarafından Isparta, Burdura göre daha önemsiz bir il olarak mı görülmektedir ki böyle bir uygulamaya tenezzül edilmiştir?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.