Nevzat Korkmaz'dan Vali Oğuz'a Sert Çıkış

Vali OĞUZ’un Belediye Başkanını hedef alan, festivali ve festivale katılan Ispartalıları ilzam eden, “Roma gladyatörleri gibi stadyumda festival yapılmaz.” değerlendirmesine MHP Milletvekili Nevzat KORKMAZ’dan sert bir cevap geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2012 23:32
Nevzat Korkmaz'dan Vali Oğuz'a Sert Çıkış

Isparta Valisi Memduh OĞUZ’un Isparta Belediye Başkanını hedef alan, festivali ve festivale katılan Ispartalıları ilzam eden, “Roma gladyatörleri gibi stadyumda festival yapılmaz.” değerlendirmesine MHP Milletvekili Nevzat KORKMAZ’dan sert bir cevap geldi.

 KORKMAZ açıklamasında:

“Bizim anlayışımıza göre vali ve kaymakamlar; her türlü siyasal tasniflerin dışında yeralan, devletin ildeki temsilcisi ve hangi siyasal görüşten olursa olsun herkesin valisi ve kaymakamlarıdır. Bu hassasiyete dikkat ettiği ölçüde mülki amirler itibar kazanır, güç kazanır.

Bu çerçevenin dışına çıkanlar ise sıradanlaşır, spekülasyonlara malzeme olur ve ortalığa düşerler.

Son zamanlarda Isparta Valisi Sayın Oğuz’un söylem ve davranışları maalesef binlerce yılda inşa edilmiş Türk Devlet Geleneğine ve devlet adamlığı ölçülerine uymuyor!... Olmaması gereken yerde bu beyefendi var ve bir siyasetçi edası ile sarf ettiği sözlerle anılır oldu.

Valiye yakışan devlet adamlığına talip olmasıdır. Meslek hayatının sonuna gelmiş bir kişi olarak arkasından şükran ve hayır dua edilecek bir mesafede kalmasıdır.

Isparta’ya birçok vali hizmet etmiştir. Bazı valiler bir efsane gibi hayırla yad edilir, isimleri şehirde yaşatılır ve kuşaktan kuşağa anlatılırlar. Bundan en fazla, bir meslektaşları olarak ben onur duyar, gururlanırım. Bir kısmının da, bir kapıya dayandıkları adaletten ve eşitlikten ayrıldıkları için isimleri bile hatırlanmaz, hatırlanmak istenmezler.

Sayın Vali!... Isparta halkı tarafından seçilmiş, MHP’li Belediye Başkanı’nı hedef alan demeçler veriyor. “Isparta Belediye Başkanı Ispartalının iradesini yansıtır”. O makam ile ilgili gelişi güzel konuşamazsınız! Hele hele basın üzerinden belediye başkanını hedef alan açıklamalarınız devlet geleneklerine uymaz. Şayet birilerinin sözcülüğü(!) gibi, valilik makamı ile yan yana anılmayacak bir işe soyunmadı iseniz !...

Valinin, geçen hafta ilimizde tüm Ispartalıların büyük bir coşku ve eğlence ile iştirak ettiği festivali ve festivalin gerçekleştirildiği alanı küçümseyen ifadeleri sadece Milliyetçi Hareket Partilileri değil, tüm Ispartalıları üzmüştür.”

Orada Ispartalı hemşerilerim Romalı gladyatörler gibi birtakım benzetmelere konu yapılarak rencide edilmiştir. Bir gün önce aynı stadyumda Türkçe Olimpiyatlarına katılan hemşerilerimiz ve Sayın Genel Başkanımızın da bulunduğu geceye katılan birbirinden kıymetli sanatçılar da incitilmiştir.

Doğrusu 25 bin Ispartalının katıldığı bu geceye katılmamanız için söylenilecek fazla bir şey yok, Sayın Vali!… Yokluğunuz fark edilmedi bile!

Sayın Vali!...

Isparta halkından ve onun temsilcilerinden özür dilemenizi, günlük siyasete bir devlet adamı tavrıyla ölçülü bir mesafede durmanızı beklediğimizi ifade ediyor, inşallah, bir kez daha böyle bir açıklama yapmak zorunda kalmamayı ümit ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum