Fikri Hür Vicdanı Hür Nesiller Yetiştireceğiz!

Fikri Hür Vicdanı Hür Nesiller Yetiştireceğiz!

Yayınlanma:
Fikri Hür Vicdanı Hür Nesiller Yetiştireceğiz!

İYİ Parti Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, Türkiye’de eğitim sisteminin içler acısı bir durumda olduğunu kaydederek “Mutlu toplum demek, çocuklarının aldıkları eğitim sayesinde geleceğinin kurtulduğunu düşünen, anne ve baba demektir” dedi ve partisinin eğitim politikalarını anlattı.

İYİ Parti Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, “Eğitimde içler acısı bir haldeyiz ve buna bir son vereceğiz. Gelişmiş ülke demek, çocuklarını iyi yetiştirmiş ülke demektir. Mutlu toplum demek, çocuklarının aldıkları eğitim sayesinde geleceğinin kurtulduğunu düşünen, anne ve baba demektir. Her yeni Milli eğitim bakanıyla birlikte değişen eğitim politikaları ve bilime değil, hurafelere kıymet veren yönetim anlayışı nedeniyle, mevcut iktidar döneminde çok ağır bir yara alan eğitim sistemimizin, acilen kapsamlı bir reforma ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Milletvekili Adayı Cesur, “Cumhuriyetimiz, yüreği vatan sevgisi ile dolu, “fikri hür, vicdanı hür” nesillere ihtiyaç duymaktadır. Türkiye’mizin uygar dünyada, onurlu bir yer teşkil edebilmesi için evlatlarımızı, bilgi çağının zorunlu kıldığı yetkinliklere kavuşacak şekilde yetiştirmeye mecbur olduğumuz bilinciyle, okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm eğitim kurumlarımızı daha yukarıya taşımaya kararlıyız. Öğrencilerimizin, yaratıcı, özgür, eleştirel düşünebilen, birlikte yaşama ve birlikte çalışma becerileri gelişmiş, problem çözme, araştırma, sorgulama, teknolojiyi etkili kullanma, analiz, değerlendirme ve sentez yetkinliklerinin yanında, milli değerlere sahip, insan haklarına, doğaya ve çevreye duyarlı, ‘’İYİ birer insan’’ olarak yetiştirilmesini hedefleyeceğiz. Eğitimde hedeflediğimiz yüksek standartları yakalayabilmek için, ilk olarak, öğretmenlik mesleğini ve öğretmenlerimizi, hak ettikleri konuma getirmemizin, şart olduğunun da farkındayız. Bu sebeple, mesleğine sevdalı, alanında iyi yetişmiş, demokratik değerleri, sanat ve sporu, bir hayat felsefesi olarak özümsemiş öğretmenler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Bunun için, çok başarılı öğrencilerin tercih etmesini sağlayacağımız ‘’Öğretmen Akademileri’’ açarak, öğretmen yetiştirmede yeni bir başlangıç yapacağız. Öğretmenliği, akademik, malî, sosyal ve idarî düzenlemelerle, saygın ve cazip bir meslek haline getireceğiz. Öğretmenlerin; maaş, ücret, sosyal haklar ve emeklilik hakları açısından, yıllardır bekleyen sorunlarını çözeceğiz. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verecek, öğretmenlerin tamamını kadroya geçireceğiz. Basiretsiz yükseköğretim politikaları sonucunda, ülkemizin kanayan bir yarası haline gelen, ataması yapılmayan öğretmenlerin atamasını, norm açığını dikkate alarak yapacak, norm fazlası olanlara yeni istihdam alanları oluşturacağız. 2-5 yaş arasındaki tüm çocukların gelişimini destekleyecek, “Erken Çocukluk Bakımı ve Eğitimi Programı”nı (EÇBEP) hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Partisinin eğitim politikalarını anlatan Cesur, “Mesleki ve Teknik orta öğretimi, iş piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak üzere, yeniden yapılandıracağız. Özel Teknoloji Meslek Liseleri kuracağız. Yıllardır üniversite dünyamızın sırtında, bir kambur olan YÖK’ü kaldıracak, bilimsel çalışmaların önünü açacağız. Üniversiteleri siyasetin güdümünden kurtarmak ve, "bilim merkezleri"ne dönüştürmek için, gerekli düzenlemeleri derhal yapacağız. Üniversitelerimizin eğitim ve araştırma kalitesini, bilimsel üretkenliğini, ulusal ve uluslararası rekabetçiliğini ve, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilme kapasitesini yükselteceğiz. Üniversiteleri bölerek, kadrolarına müdahale ederek, İktidar güdümlü yapılara dönüşmesini, asla kabul edemeyiz. Son günlerde bölünen, köklü ve saygın tüm üniversitelerimize dair alınan kararları iptal edeceğiz. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin seçilmesi ile doçent ve profesör gibi akademik unvanların verilmesini, nesnel ölçütler ve liyakat esasına bağlı hale getireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.