Neyin Yasını Tutuyorsunuz?

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Soma'da yaşanan faciayla ilgili yaptığı açıklamada sorumluları istifaya davet etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2014 10:00
Neyin Yasını Tutuyorsunuz?

Şenol açıklamasında "Maden şirketine ait ve trafodan kaynaklanan göçüğün oluşması ile 200’ün üzerinde kişi ölmüş 700 üzerinde de göçük altında kalmıştır. Şirketin veri kaynakları bile sağlam değil. Bir vardiyada kaç kişinin olduğu isimlerinin ne olduğu bilinmesi gerekir ve isimleri bile bilemiyorlar. İş kazaları kadermiş gibi işleniyor genellikle iktidarlar tarafından hâlbuki bu bir kader değil rahmetli Bülent Ecevit'in çalışma Bakanlığı sırasında Türkiye'nin en önemli çalışma koşullarını düzenleyen kanunlar çıkarılmıştı. O günden bu yana kanunlarımız ilerleme olmak yerine tırpanlamak oldu sürekli bu güne iş kazaları iş ölümleri önemli ki bunları araştıran ve inceleyen yok ve bizim geleneksel yapımızda da Allah'tan kader olarak işlendiğinde de iktidarların ve işverenlerin işine geliyor.

Tedbir almak çok önemli. Trafo deniliyor bu o kadar önemli ki aslında. O trafo neden patladı. Bakımı yapılmadı ya da çeşitli ekipmanlar ya da malzemeler konulmadı. Dünyanın en tehlikeli mesleği olan yer altında madende kömür çıkarma olayı sonuna kadar iş güvenliği olan bir iş kolu. İş güvenliği olmadığı zaman grizu patlaması ya da herhangi bir patlamalarda yüzlerce insan ölüyor. Şimdi bunlar zamanında özelleştirilmiş şirketler ve bunlar biliyorsunuz peşkeş çekildi denetim ağları kısıtlandırıldı ve son günlerde CHP olmak üzere soma kömürlerinde incelenme tedbirlerinin soru önergesi verildi. Verilen önergede AKP vekilleri sayesinde reddedildi.

Bu kadar önemli bir olayda ve bu kadar ince davranılması gereken bir olayda muhalefet partisi önerde verdi diye reddediyorlar. Geçenlerde de Zonguldak'ta olmuştu. Şimdi de tutmuşlar 3 gün yas ilan etmişler neyin yasını tutuyorsunuz siz o insanların ölümünden suçlusunuz. Hangi yetkili bir kurumun başındaki bir insan istifa ediyor.

Hiçolaydan sorumlusu değilmiş gibi davranıyorlar. İş yasalarının düzelmesi gerekir. İşçilerin çoğu hakları yok edildi. Bu hakları yok edenleri derhal istifaya davet ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum