Nisan'da İhaleye Çıkıyor

Nisan'da İhaleye Çıkıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2015 09:04
Nisan'da İhaleye Çıkıyor

DSİ 18.Bölge Müdürü Adem Coşkun, 2015 yatırım programının onaylanmasından sonra Darıderesi-2'de uygulama ihalesine çıkılacağını bildirdi.

DSİ Bölge Müdürü Adem Coşkun, Isparta'da tartışma konusu haline gelen Darıderesi-2 Göleti konusunda müjdeli haberler verdi. Darıderesi-2'de nisan ayında ihaleye çıkmayı hedeflediklerini belirten Caner, şöyle konuştu:

"Darıderesi-2 önemli. Enerji maliyetlerini çok fazla düşürecek bir proje. Proje firmalarını tek tek dinledim. 'Nasıl yapacaklar, hesaplamalarda hata var mı' diye inceledik. Şubat ortaları ya da martta yatırım programımız onaylanacak. Onaylandıktan sonra biran önce ihalemizi gerçekleştireceğiz."

DSİ Bölge Müdürü Coşkun, Darıderesi-1 Göleti konusunda Isparta Belediyesi'yle sıkıntı yaşandığını anlattı. Coşkun, şöyle dedi:
"Ama burada Darıderesi'nde sıkıntı var. Devir problemi var. Burası aslında sulama amaçlı yapılan bir proje. Ama bakmışlar ki, burada içme suyu problemi var. İçme suyu bizde daha önceliklidir. O yüzden belediye ile protokol yapılarak içme suyuna tahsis edilmiş. Türkiye'nin neresinde olursa olsun belediye ile protokol yapılır. Belediye bizden talep eder, biz sonra yaparız. Çünkü yaptığımız maliyeti faizsiz olarak geri alırız. Belediyeler genelde DSİ ile çalışmak ister. Çünkü DSİ ile çalışırsak faizsiz geri ödeme vardır. Darıderesi-1 çok eskiden ihale edilmiş. O zaman enflasyon oranları yüksek olduğu için bugüne taşındığında 19 milyon TL'lik maliyet çıkıyor. Bu paranın geri ödenmesi gerekiyor. Protokolde 'eğer Belediyeler iş bittikten sonra devir almazsa, DSİ tarafından su alınmaz' diyor. Bu anlamda bir sıkıntı içerisindeyiz. Bu durum kurumumuzun iyi niyetini ortaya koyuyor."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.