Nitelikli Tedavi Oranı Yüzde 64'e Yükselecek

Nitelikli Tedavi Oranı Yüzde 64'e Yükselecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2017 20:28
Nitelikli Tedavi Oranı Yüzde 64'e Yükselecek

TIP VE RENKLER: Bölge Sağlık Kampusu’nda renkler bilinçli ve tedaviye olumlu etki sağlayacak… Bölge Sağlık Kampusu’nun hizmete girmesi ile birlikte Nitelikli Tedavi (her hastaya 1 oda) oranı yüzde 64’e erişecek. Tıbbi donanımlar dâhil 1,3 Milyar Dolar’a yaklaşan bir harcama ile hayata geçirilen Kampus’ta VIP Klinik’te bulunuyor.

» Deprem anında sağlık hizmetlerinin aksamadan devamını sağlamak için izolatör sistemi kuruldu.
» Hastane içerisinde taşımalarda akülü araçlar kullanılacak.
» Enerji tasarrufu sağlayan sistemler konuşlandırıldı. 


İŞTE SAĞLIK KAMPUSU

Kamu- Özel Ortaklığı Finansman Modeli (‘- Public Private Partnership- PPP –‘) ile inşa edilen Bölge Sağlık Kampusu, Isparta’nın nitelikli tedavi oranını (her hastaya 1 oda) yüzde 6 bandından yüzde 64’e yükseltecek.

Tıbbi donanımlar dâhil 1,3 Milyar Dolar’a yaklaşan bir harcama ile hayata geçirilen Kampus’ta VIP Klinik’te bulunuyor.

Bölge Sağlık Kampusu’ndaki odaların büyük çoğunluğu, "her hastaya 1 oda" anlayışı ile içerisinde tuvaleti ve banyosu olan, televizyonlu, buzdolaplı, eşya dolaplı, beş yıldızlı otel konforuna sahip olacak.

Tüm bu imkânlar, hasta mahremiyeti, refakatçi huzuru ve odada özgür davranabilme esnekliği bakımından, hasta psikolojisi adına mekânsal bir konfor sunacak.

2002 yılında yüzde 6 olan ve 2016 sonunda yüzde 51 oranına ulaşan nitelikli yatak sayısı, bu yılsonunda yüzde 64'e ulaşacak. Nitelikli yatak sayısı oranının 2023 yılında yüzde 100'e ulaşması için çalışmalara hız verilecek.

Hizmete girecek hastanelerde nitelikli yatağın yanı sıra deprem anında sağlık hizmetlerinin aksamadan devamını sağlayan izolatör sistemi olacak. Yangın anında, yanmaya dayanıklı kapılar, sulu ve gazlı söndürme sistemleri ile yangın güvenliği sistemi devreye girecek. Enerji sarfiyatını hissedilir derecede düşüren ve ikincil enerji kaynağı sağlayan trijenerasyon sistemleri bulunacak. Dış ortamdan etkilenmeden araç park etme imkanı ile kapalı otoparklar bulunacak. Hastanın enerjisini tüketmeden tedavi sağlamak ve hasta yakınlarını iş ve işlemlerde yormamak adına yürüyen merdivenler, yürüyen bantlar olacak. Renklerin hasta psikolojisi üzerindeki etkisinden hareketle, bilinçli ve tedaviye olumlu etki sağlayıcı renk tercihinde bulunulacak.

Hastane içi yatay taşımalarda akülü taşıma sistemi bulunacak.
» Toplam Klinik Kapasite: - 755
»  Genel Hastane: - 450
»  Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi: - 305
»  Toplam Kapalı İnşaat Alanı: -197.649 M2
»  Teşhis/ Tedavi ve Klinik Katlar: - 129.789 M2
»  Kapalı Otopark: - 67.860 M2
»  Toplam Poliklinik: - 204
»  Toplam Ameliyathane: -18
»  Ameliyathane: - 16
»  Doğum Ameliyathane: - 2
»  Toplam Kapalı Otopark Araç Kapasitesi: - 2.262
»  İşletme Süresi: 25 Yıl
»  Yatırım Maliyeti: - 573 Milyon TL
» Tıbbi donanımlar dâhil tüm maliyet: - 1.3 Milyar Dolar
»  HELİPORT: - Var. 112 Acil Helikopter ve Uçak Ambulans Sistemi için Heliport bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.