Niyetimiz Barışı Sağlamak

Ak Parti Milletvekili Recep Özel 4. Yargı Paketi görüşmelerinde yaptığı konuşmasında “Niyetimiz barışı sağlamak, terörü bitirmek. Başka bir şey yok.” dedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2013 17:06
Niyetimiz Barışı Sağlamak

'4. Yargı Paketi' olarak bilinen İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu’ndan alt komisyona sevk edildi.

4. Yargı Paketi Meclis'teki Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, tasarının alt komisyona sevk edilmesini tartışmaya açtı. CHP’li üyeler buna karşı çıktı. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, söz alarak “CHP grubu olarak bu tasarının alt komisyonda incelenmesine gerek olmadığını düşünüyoruz. Bu zaman kaybıdır, aldatmacadır. Kamuoyunda ciddi işler yapıyormuşuz gibi görüntü vermektir. Bu paket, içeriği ile değerlendirildiğinde bırakın paket olmayı kese kağıdı bile olmamıştır.” dedi.

'TERÖR ÖRGÜTÜ MEŞRULAŞTIRILIYOR' İDDİASI
CHP Uşak Milletvekili Dilek Yılmaz ise yasa ile terör örgütünün meşrulaştırılmaya ve yasallaştırılmaya çalışıldığını savundu. Yılmaz, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanmasına yol açabilecek düzenlemenin kabul edilemez olduğunu aktardı.

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu da “Balıkçıdan kebapçıya herkes bu tasarıyı biliyor.” dedi. Tasarıda, uzun tutukluluk süreleri ile ilgili bir düzenleme bulunmadığını vurgulayan Başesgioğlu, “Alt komisyonda bu hususlar görüşülecekse biz MHP olarak varız.” ifadesini kullandı.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, söz konusu tasarının Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Meclis’e sevk edildiğini açıklamasının ardından 13 gün kaybolduğunu iddia etti. Bal, "Belli ki kara sularını aştı başka yerlere gitti herhalde. Ya da deniz yolculuğu yaptı da bir iki adayı mı dolaştı?” diye sordu.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, herhangi bir gizli niyetleri bulunmadığını belirterek, “Niyetimiz barışı sağlamak, terörü bitirmek. Başka bir şey yok.” dedi. MHP’li Bal’a da cevap veren Özel, “Bu tasarı hep karada kaldı. Ne deniz yolculuğu ne hava yolculuğu yaptı.” şeklinde konuştu.
Özel, tasarı ile ilgili her türlü öneri ve teklife açık olduklarını belirtti.

BDP’li Murat Bozlak, tasarının beklentileri karşılamadığını, bu eksikliklerin giderilmesi için alt komisyonda görüşülmesi gerektiğini savundu.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada, tasarının alt komisyona sevkine karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum