Nöbetteki Asker 2 Arkadaşını Vurdu ve İntihar Etti

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, dün gece 3 asker şehit oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Aralık 2014 09:59
Nöbetteki Asker 2 Arkadaşını Vurdu ve İntihar Etti

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 3 asker şehit oldu. Bir askerin cinnet getirdiği ve arkadaşlarını öldürerek intihar ettiği Genelkurmay tarafından doğrulandı.

İLK BİLGİ: SURİYE'DEN ATEŞ AÇILDI
Saat 00.30 sıralarında meydana gelen olaya ilişkin ilk bilgiler, askerlerin Suriye tarafından açılan ateş soncu şehit oldukları şeklindeydi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de olayı doğrulamış, ancak nedeni hakkında araştırma yapıldığını söylemişti.

İKİ ARKADAŞINI ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ
Jandarma ekiplerinin sabah saatlerinde olay yerinde yaptığı incelemeler sonucunda, askerlerden birinin nöbet kulübesinde cinnet getirdiği ve iki arkadaşını öldürerek intihar ettiği bilgisine ulaşıldığı kaydedildi. Askeri kaynaklardan alınan bu bilgi ilerleyen saatlerde Genelkurmay tarafından doğrulandı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada olayın terör saldırısı olmadığı ifade edildi.

3 askerin şehit olduğu heberi, ilk başta, 'Suriye tarafından açılan ateşle' şeklinde kamuoyuna yansımıştı. 1. Piyade Hudut Bölüğü’ne bağlı Boztepe Askeri Karakolu'nda nöbet tutan askerlere kimliği belirsiz grup tarafından ateş açıldığı, askerlerden 3'ünün olay yerinde şehit olduğu belirtilmişti. Olayın ardından bölgede, özel harekat timlerinin de katıldığı, geniş çaplı bir operasyon başlatılmıştı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ
Şehit olan askerlerinin isimlerinin Ramazan Yel, Kadir Yıldız ve Umut Aslan olduğu öğrenildi. Askerlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna getirildi. Morg yakınlarına gelen bazı vatandaşlar şehit olan askerler için gözyaşı döktü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.