Noter Tasdikli Proje Yağmuru

Her Hafta 32 Proje Açıklayacak... İşte İlk 32 Proje...

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2019 17:59
Noter Tasdikli Proje Yağmuru

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, yüzlerce projesini her hafta 32’şer proje halinde açıklayacak. İlk 32 projeyi dün kamuoyu ile paylaşan Gökmenoğlu, “Sözümüz söz. Projelerimiz noter tasdikli” dedi. Gökmenoğlu, noter tasdikli projelerin birer örneğini de CHP ve İYİ Parti İl Başkanlarına verdi.

İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, dün İYİ Parti İl Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile yüzlerce projesinin ilk 32 ayağını açıkladı.

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam, CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Merkez İlçe Başkanı Kamil Cem Erdal ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, sözlerine “İyiler geliyor” diyerek başladı.
Her hafta 32 projesini kamuoyu ile paylaşacağını kaydeden Gökmenoğlu, “Bizim bir farkımız var. Bütün projelerimizi noter tasdiği altına aldık. Projelerimizin arkasındayız. Sözümüz söz” dedi.



SOSYAL BELEDİYECİLİK ADINA YÜZLERCE PROJE
Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, açıklamasında “Sayın basın mensupları ve değerli Ispartalı hemşerilerim, İyi Parti olarak göreve geldiğimiz andan itibaren gerçekleştirecek olduğumuz, siz değerli halkımız ve şehrimizin önde gelenleri ile yaptığımız tespitler neticesinde ortaya çıkardığımız sosyal belediyecilik kapsamında yüzlerce projemiz bulunmaktadır. Bunlardan bir kısmını esnaf ziyaretleri sırasında bir kısmını da video paylaşımlarımızda yayınlamış idik” ifadelerini kullandı.

İŞTE GÖKMENOĞLU’NUN İLK 32 PROJESİ

1) 25 yıldır hizmete açılmamış ITKM’yi hizmete açacağımızı söylemiş idik. Bu konuda diğer parti yönetici ve adayları çeşitli açıklamalarda bulundular. Ancak bende öncelikle kanayan yara haline gelen ITKM’nin açılabileceğini tüm Isparta halkımıza gösterdiğimizi düşünmekteyim.

2) Hafif raylı sistem projemiz; “SDÜ-Havalimanı, Sav Beldesi Kayı Köyü Güzergâhı üzerinden” Projemizi hayata geçireceğiz.

3) Basın Sitesi oluşturulacak, Basın Sitesi dâhilinde Basın kafe, radyo istasyonu ve TV yayın üniteleri oluşturulacak.

4) Göreve geldiğim gün Belediye Başkanı’nın odasının kapısı olmayacak, şeffaf oda olacak Başkanın Belediye’de olması halinde halkımızın anında Başkan ile görüşmeleri sağlanacak.

5) Otobüs duraklarını güneş enerji sistemi ile ısıtma ve soğutmalı hale getireceğiz, ancak hijyenik, bir yanı açık ve bahsedildiği üzere güneş enerjili olacak.

6) Şehir sinyalizasyon sistemi ile yaya geçitleri (alt geçit de olmak üzere) yeniden düzenlenecek, yeni Şehir Hastanesi ve Mimar Sinan Caddesi’ne alt yaya geçidi konulacak. Özellikle Mimar Sinan Caddesi’ne en az iki noktadan alt geçit yapılacak, gerekirse bu cadde trafiğe kapatılacak.

7) Halk otobüsleri süresinde gelecek Alo İhbar Hattı ve şikâyet telefonları otobüs duraklarında hazır olacak, her otobüse hangi durağa geldiğin gösterir ışıklı aparatlar konulacak.

8) Ana otobüs duraklarına akıllı ekran konulacak, her otobüsün hangi duraktan saat kaçta geçeceğini gösterir aparat takılacak.

9) Gül Vadisi Projesi ile Konya bulunan ve halkın hizmetine sunulmuş olan “Kelebek Vadisi” şeklinde bir turizm ve kültür merkezi inşa edeceğiz.

10) Sokak hayvanları için belirli alanlara su ve yemek aparatları konulacak. Gerekir ise hayvan barınağını genişletmek ve çalışan sayısını artırmak suretiyle hayvan barınağını daha iyi şartlara taşıyacağız.

11) Engelleri bir bir aşacağız. Çağdaşlığın en önemli ölçütlerinden biri de engelli vatandaşlara sağlanan yaşam koşullarıdır. Isparta Belediyesi olarak onların yaşam koşullarını yükseltmeyi, sosyal faaliyetlere katılmalarını kolaylaştırmayı, bu toplumun bağımsız ve üretken bireyleri olmalarına katkıda bulunmayı önde gelen görevlerimiz arasında sayıyoruz. Dezavantajlı gençlerimizin engelsiz bir yaşama kavuşmaları için oluşturacağımız Akademi’de Isparta Belediyesi tarafından tahsis edilen mekânlarda eğitim verilecek. Engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verileceği projede vokal, ritim, dans, film, fotoğraf, DJ, enstrüman, resim ve tasarım atölyeleri oluşturulacak. Tüm kaldırımlar engelsiz hale getirilecek. Engellilerimiz için daha kullanışlı yeni toplu ulaşım araçları tahsis edilecek. Üst geçit sayıları arttırılacak, hem engelli hem de yaşlılarımız için asansör ve yürüyen merdiven sistemi ile daha kullanılabilir üst geçitler inşa edeceğiz.

12) Sosyal Tesisi olmayan mahalle bırakılmayacak, bu kapsamda her sosyal tesise bir mahalle misafirhanesi yapılacak, pazar yeri olmayan mahallelere pazar yeri kurulacak, pazar yerlerinin kapalı olması ve pazar günleri dışında diğer günlerde pazar yerlerinin otopark olarak kullanılması sağlanacak.

13) Pazarcılarımızın özel pazar çadırları ve satışa arz ettikleri tüm tablaları Belediyece yapılarak pazar öncesi tabla ve çadırlar Belediye personeli tarafından kurulacak. Pazarcı kardeşlerimiz yalnızca satışa arz edecekleri mallarını pazara getirecekler ve zamandan ve yükten tasarruf etmiş olacaklar. Pazarcılarımız için pazar ücretleri ve Belediye’nin kiracıları için kira ücretleri 5 yıl sabitlenecek, pazar ücretinde biri bizden (belediyeden) biri sizden uygulaması ile indirim sağlanacaktır.

14) Gölcük ve Eğirdir yolu üzerine yapılacak birden fazla paketleme ve soğuk hava tesisi vasıtası ile Isparta dahil olmak üzere tüm Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin meyve ve sebzelerinin yurt dışı yolu olacak, havalimanından yurt dışına tüm meyve ve sebzeler 8 - 10 gün süren karayolu yerine hava ulaşımı ile yurtdışına götürülecek. Sebze ve meyvenin üstü haline gelinerek büyük istihdam sağlanacak.

15) Tüm mahallelerde basketbol, voleybol ve tenis sahası kurulacak.

16) Yine aynı şekilde gençlerimiz için go-kart ve dirift sahaları açılacak.

17) Afyon Belediyesi Spor Tesisleri benzeri çoklu spor sahası ve tenis kortu ile gençler için Gençlik Kulübü kurulacak, en az altı adet çim halı saha mevcudiyeti sağlanacak.

18) Belediye Başkanı olduğum günden itibaren, Isparta Davraz Spor, Emre Spor’a her türlü sürekli gelir kaynağı sağlayabilecek destek ile katkı sağlanacak, spor kulüpleri inşa edilecek spor alanlarından istifade ettirilecektir.

19) İçme suyunun şehrimizin her yerinde aynı kalitede olması için gerekli analizler yapılarak her yere eşit hizmet sunulacak. Ispartamızın su ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Andık Deresi gibi doğal kaynak suları içme suyu olarak kazandırılmalıdır.

20) Cemevi inşası Belediye Başkanlığınca tamamlanacak. Tüm ibadethanelerin temizliği Belediyece yapılmaya devam edilecek.

21) Yaşlılarımızın ve bakıma muhtaç bireylerimizin evlerinden alınıp Belediyece kurulacak Yaşlı Bakım Evi’ne götürülmesi ve akşam evlerine bırakılması için hizmet sunulacak.

22) Doğum yapanlara pembe, mavi hediyeler (bebek bezi, pudra, bebe yağı vd.) ile yeni Ispartalılarımıza Belediyemiz tarafından hayırlı olsun dileklerimiz iletilecek.

23) Tüm taksi duraklarımızın yenilenmesi ile tek tip, ısıtmalı, WC’li olmak üzere modern bir uygulamaya geçilecek.

24) Belediyece alınan işgaliye ücretlerinin (taksi durakları vs.) adil olması, adaletli olmasına dikkat edilecek.

25) Otoparklar dâhil olmak üzere şehrin belirli yerlerinde modern, temiz tuvaletler kurulacak.

26) Öğrencilerimizin ve halkımızın saat 23.00’dan sonra mağdur olmaması için 03.00’a kadar otobüs hizmeti aktif hale getirilecek.

27) Belediye Tiyatrosu, Sineması ve Gençlik Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı ile Hafız İbrahim Demiralay Kütüphanesi kurulacak.

28) Ekonomik Toplu Konut Projesi, çeşitli nedenlerle konut sahibi olamayan hemşerilerimiz için ev sahibi olmaları için hayata geçirilecektir.

29) Çocuk parklarına kamera sistemi kuracağız ve engelli çocuklara uygun park alanı oluşturacağız. Tüm çocuk parklarına Bir Kitap da Sen Getir, Bir Kitap da Sen Oku Projesi kapsamında kitap okuma alanları inşa edilecek.

30) Çocuk parklarımız klasik çocuk parkı görünümünden çıkacak ve trenlerle, dünyaca ünlü çizgi film kahramanları ile donatılacak.

31) Kafeler Caddesi, Alaçatı modeli örnek alınarak bina kaplamaları dâhil olmak üzere yeniden dizayn edilecek, güvenlik ekipmanı ile bu bölge trafiğe tamamen kapatılacak.

32) Bu güne kadar başlamış ve tamamlanamamış tüm projeler belediyemiz imkânları dâhilinde tamamlanacak en kısa sürede hizmete sokulacak.



ORTAK AKIL ŞEFFAF BELEDİYECİLİK
İlk 32 projesini açıklayan Gökmenoğlu, “Ortak akılla birlikte yönetilecek, şeffaf belediyeciliğin nasıl yapılabileceğini göstermek amacıyla aday olmuş bulunmaktayım. Az önce de bahsettiğim gibi yaklaşık yüzlerce projemiz var. Her hafta bugün olduğu gibi 32 projemiz ile karşınıza çıkacağız. Bunlar hem belediyecilik hizmetleri hem sosyal hem de kültürel projeler içermektedir. 31 Mart 2019 tarihine kadar projelerimizin tümünü hem görsel hem de 3D sunumlar halinde sizlere sunacağız” dedi.
İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmenoğlu, “Tüm projelerimiz noterden tasdikletilecektir, halkımız da tasdikli projelerimizin hayata geçirildiğinin yakından takipçisi olacaktır. Projelerimiz sadece bugünlere değil ilerleyen 100 yıllarda da hitap etmeli. Halkımız ve güzel şehrimiz Isparta için göreve geldiğimiz andan itibaren, yukarıda açıkladığımız ve daha sonra açıklayacağımız projeleri hayata geçireceğimizin sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.



İL BAŞKANLARI BİZİ DENETLEYECEK
Açıklamalarının ardından noter tasdikli projeleri İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan ve CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü’ye de takdim eden Gökmenoğlu, “Bu projelerimizi il başkanlarımıza da veriyoruz. Kendileri bizi denetleyecek, takip edecek ve bize karne verecekler” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum