Noter’in Atatürk Sevgisi

Noter’in Atatürk Sevgisi

Yayınlanma:
Noter’in Atatürk Sevgisi

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü çok seven Isparta 4. Noteri Mustafa Kemal Pınar, Noter’inde Atatürk ve diğer kitapların bulunduğu bir Kütüphane oluşturdu. Pınar, hedefinin Özel Kütüphane yapmak olduğunu söyledi. 

Isparta 4. Noteri Mustafa Kemal Pınar örnek bir davranış ortaya koydu. Pınar, Noterinde oluşturduğu kütüphaneyi başta Noter’e gelenler olmak üzere Isparta halkının hizmetine sundu. 

PINAR; “ATATÜRK ÜLKEMİZ İÇİN 

VAZGEÇİLMEZ BİR DEĞER” 

Oluşturduğu Kütüphane ile ilgili açıklamalarda bulunan Isparta 4. Noteri Mustafa Kemal Pınar; “Bilindiği gibi, şuanda hür bir şekilde üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetini Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur. Atatürk ve arkadaşları ülkemizin bugünlere gelmesi için canlarını seve seve feda etmişlerdir. Onun içindir ki, Mustafa Kemal Atatürk ülkemiz için vazgeçilemez bir değerdir. Onun kıymetini çok iyi bilmeliyiz. 

“OLUŞTURDUĞUMUZ KÜTÜPHANEYİ 

ANLAMLI BİR GÜNDE HİZMETE AÇTIK” 

Bende bu doğrultuda, Noterlik büroma ve makamıma başta Atatürk kitapları olmak üzere genel ve yerel şair ve yazarların kitaplarının, Isparta’nın sosyal ve kültürel özelliklerini içerin kitaplardan oluşan bir kütüphane kurdum. Bu kütüphanemizi de ülkemiz eğitiminde büyük yeri olan ve uzun yıllar önce kapatılmış olan Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümü olan 17 Nisan tarihinde hizmete açtık. Bu kütüphaneden Noterimize gelip işlem sırası bekleyen vatandaşlarımız sıralarını beklerken yararlanabilirler. Halkımız yararlanabilir. 

“ÖZEL KÜTÜPHANE KURARAK KİTAP 

SAYISINI 2 BİNE ÇIKARMAK İSTİYORUM” 

Bundan sonra amacım, bu kütüphaneyi daha da ileriye taşıyarak yani büyüterek özel bir Kütüphane ve hatta Araştırma Merkezi gibi bir merkez kurmak. Şuanda kütüphanemde 500 kitap var. Bunu Özel Kütüphane kurarak 2 bine çıkarmak istiyorum. Vatandaş gelsin kitabını okusun, tezini burada hazırlasın” dedi. 

“ISPARTA, TURİZM ŞEHİRLERİ 

İLE KARDEŞ ŞEHİR OLMALI” 

Isparta 4. Noteri Mustafa Kemal Pınar, Isparta’nın turizm şehirleri ile kardeş şehir yapılarak turizminin canlandırılması için çalışma yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.